"Атака" организира протест пред сградата на БНТ на столичната ул. "Сан Стефано" заради принудителното извеждане на лидера Волен Сидеров от студиото на "Референдум" след скандал по време на живото предаване, съобщиха от партията.

Сидеров беше изведен с охрана от студиото, след като отказа да прекрати участието си заради нарушаване на регламента и непристойно, според водещата и останалите участници, поведение.

Според "Атака", генералният директор на БНТ Емил Кошлуков е нарушил споразумението за отразяване на предизборната кампания, което "лично той" е подписал с партията, като е забрани участието на Волен Сидеров, който е кандидат-кмет за София, в предаването „Панорама” на 4 октомври.

"Споразумението беше подписано на 19.09.2019 г. Съгласно него от партия "Атака" са посочили като участник в предаването именно Волен Сидеров. Заради цензурата, наложена от обществената телевизия върху Сидеров, и неправомерното решение на Кошлуков да не допусне Сидеров в предаването „Панорама”, от партията организират протест утре (4.10) пред сградата на БНТ на ул. „Сан Стефано” в 17 часа", пише още в официалното съобщение.