Бившият зам.-министър на икономиката от втория кабинет на ГЕРБ - Александър Манолев, се закани да съди Корнелия Нинова. Той отрече да има фирма, свързана с оръжейния бзнес, каквато соцлидерката му приписа, и публикува "семейна снимка" с нея и съпруга й, като посочи, че с други министри не е имал такъв личен контакт "в бащиния дом".

Тази сутрин Корнелия Нинова каза, че след проверка през февруари е установила "връзки, нарушения на законодателството и частни интереси, които източват държавни дружества", като намеси и името на Александър Манолев в търговията с оръжия.

"Установихме, че директорът на "Кинтекс" Александър Михайлов е едновременно и търговски директор в частна фирма. ВМЗ-Сопот и председателят на Съвета на директорите също има отношение към тази частна фирма. Двете търговски дружества имат договорка - "Кинтекс" да представлява ВЗМ в Египет. И двете търговски дружества едновременно се отказват от тази договорка и прехвърлят тази отговорност на частна фирма. Неин собственик е бивш зам.-министър от времето на ГЕРБ - Александър Манолев. Директорът на "Кинтекс" е бил в частната му фирма, а сегашният министър на икономиката му е бил подчинен в Министерството на икономиката по времето на ГЕРБ", заяви Нинова по бТВ.

По думите ѝ цялото това нещо "се е протектирало" от служебния министър на икономиката по времето на Румен Радев - Даниела Везиева.

Самият Манолев реагира с коментар в профила си във Фейсбук.

"Разбрах, че днес отново името ми е било употребено. Този път от Корнелия Нинова. Говорила за някакви схеми и поръчители. Правила внушения кой кого познава и от къде. Спомних си за този мил семеен спомен", пише той по повод общата им снимка.

"По същество - аз фирма, каквато г-жа Нинова твърди нямам. По тази тема ще се видим в съда. За останалите внушения, които направи - също. За другото - не мисля, че тази снимка е някакъв компромат. Точно обратното. Името ми не може да бъде употребявано, за да се хвърля кал по някого. Работил съм със стотици хора в частния и публичния сектор. С някои сме останали приятели, а с други животът ни е разделил", коментира Манолев.

И изтъква, че Нинова е сред малцината, посрещани у дома на маса.

"С много малко хора обаче съм обядвал в бащиния дом. Хора от ГЕРБ и ДПС например не са стъпвали в него (ако отговарям на нейните внушения с кого и как съм свързан).

Г-жо Нинова,

Аз в схеми в министерството не съм участвал. Нито сега, нито в миналото. Надявам се един ден това да стане ясно и за Вас. Ако е нужно - и в съдебната зала.

А от всички министри, които са се сменили през последните години, само с Вас съм имал такъв личен контакт.

Желая Ви успех в предизборната кампания въпреки че все повече изглеждате като човек, който е забравил, че и след властта има живот", завършва коментара си Александър Манолев.

Другата замесена в случая от Нинова, Даниела Везиева, отрече твърденията й и коментира по бТВ:"Не е вярно, че Корнелия Нинова ме е уволнила. Аз подадох заявление за освобождаване".

Везиева беше бивш съветник на вече бившата икономическа министърка Корнелия Нинова. По думите ѝ се разделили съвсем нормално.