Не забравяйте, за да сте равни на другите политически сили, трябва да сте една крачка, но не повече пред тях. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, ще се превърнем в образ на врага за всички. С тези думи почетният председател на ДПС Ахмед Доган се обърна към делегатите на Х-ата национална конференция на партията за избор на ново ръководство днес.

По думите му, живеем в трудни времена и виждаме колко сме уязвими.

"И това ще мине, но нищо от досегашния ни живот няма да има същата форма и осмисленост. Covid-19 промени реалности, смени политически субекти, показа дефицитите на държавите и институциите. Удари икономики и с лека ръка издигна здравната сигурност в основен приоритет. Този приоритет беше загърбван и отлаган във времето. Тези промени ще са съизмерими с изменението на климата или финансовата криза в планетарен мащаб. В този момент обединени усилия и заедност са най-често изговаряните призиви. Всеки разбира смисъла, но само, когато е надвиснала обща опасност. Пожелавам ви да преговорим уроците за единство и заедност", каза Доган.

Почетният председател на ДПС изтъкна, че задачата на задачите е да предотвратим хуманитарана катастрофа.

"Всички усилия трябва да са в борбата с коронавиуса. Всеки да направи това за другите, което желае да получи за него. Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме е изкуството в правене на политика", каза още Доган.

Респектиран съм от цялата организация. Не, че не съм очаквал подобно нещо, но в тези условия да направите подобна организация наистна заслужава много голяма оценка. Понякога така съм се сърдил на съдбата, че ме направи политик, но като гледам как се появявате, утвърждавате , развивате трябва да се извиня на съдбата, защото получавам огромно вътрешно удовлетворение като ви гледам, че сте модел за другите. Благодяра ви изобщо, че ви има. Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдещете. Поздравявам всички и във връзка с престоящите празници, за съжаление те няма да бъдат чествани, така както ни се полага. И най-вече да бъдете живи и здрави, благодаря ви че ви има, заяви почетният председател на движението.