От днес той официално поема защитата на банкера, предаде TV7.

"Моето пълномощно е подписано в Белград, където се намира Цветан Василев. Сегашното му положение е неудобно за оздравяване на банката. Това е много сложно, но желанието да се прибере в България е налице", категоричен бе адвокатът пред телевизията.

По думите на Симеонов Василев не се укрива, а работи преди всичко по спасяването на Корпоративна търговска банка. Адвокатът потвърди, че има конкретен план за оздравяването на банката, който ще бъде внесен в БНБ, но ще е трудно да се приложи, ако Василев е в чужбина, както и ако се върне в България, но веднага бъде арестуван.

Симеонов вече е внесъл искане да бъде променена мярката за неотклонение на Василев. По думите на адвоката банкерът иска да се върне в България, макар все още да смята, че има опасност за живота му предвид конфликта с Делян Пеевски.

"Опасността не е преминала, защото взаимните обвинения не са спрели и никога не се знае какво може да предприеме един човек, който не е с много сериозно логично мислене. И от тази гледна точка връщането в България е риск за Цветан Василев, но той е готов да го поеме, за да може да направи нещо за оздравяването на банката", посочи Симеонов.

Цветан Василев бе обявен за издирване във всички страни членки на Интерпол. Освен това бе запорирано неговото както и на другите разследвани за КТБ имущество.

Преди дни от БНБ обявиха, че той е изпратил писмо, с което ги е уведомил, че скоро инвеститор ще бъде готов с план за спасяване на банката.

Още в средата на август излезе неофициална информация, че мажоритарният собственик на КТБ е засечен от Интерпол в близка до България страна, която не е членка на ЕС и това е най-вероятно Сърбия. В сръбския град Парачин, който е на 160 км от Белград, Василев има стъкларски завод.