Част от подпорна стена в подножието на Бунарджика в Пловдив се срути заради продължителните дъждове, съобщи кметът на район Централен Георги Стаменов, цитиран от "Фокус". 

Инцидентът е станал на ул. "Волга" 1 в жилищния район. Срутването е частично, паднал е около 1 кв. метър от стената, която е каменна, поясни Стаменов. По думите му, няма проблем за преминаващите автомобили и граждани, районът е обезопасен и при първа възможност ще започне възстановяването. 

"Положението не е критично, не застрашава живота на хората, въпреки, че точно там има вход към една от къщите в подножието и алея", казва още районният кмет. 

По думите му подпорната стена е на повече от 60 години и от времето каменната зидария е корозирала, фугите по нея са поддали от течащата вода, но няма свлачищен процес, който да продължи. 

Кметът Стоянов увери, че ще се опитат в рамките на тази седмица, или най-късно в началото на следващата, да стартират възстановяването на стената. 

Има и други такива казуси и компрометирани участъци по другите хълмове в Пловдив и в Стария град, като е необходимо ежегодно да се укрепват. Миналата година падна подпорна стена на Сахат тепе и беше възстановена. За целта е нужно да бъдат отделяни средства и това да се извършва всяка година, без да се чака, смята районният кмет.