С "Празник на реката" на 1 септември Пловдив ще отбележи петата годишнина от спечелването на титлата "Европейска столица на културата 2019".  Събитието включва пиро-музикален светлинен спектакъл, музикална сцена и богата програма със спортни атракции, а мястото, където ще се случи е бул. "Марица Юг" и крайречните пространства до остров Адата (между моста на Панаира и моста на остров Адата).

Във тази връзка в района на събитието ще се въведе временна организация на движението, съобщиха от ОП "Организация и контрол на транспорта".

Движението на моторни превозни средства по бул. "Марица-юг" се спира от 07:00 ч. на 31 август (събота) до 07:00 ч. на 2 септември (понеделник) в участъка от кръстовището с ул. "Никола Войводов" до кръстовището с бул. "Цар Борис Трети Обединител". В неделя (1 септември) от 10:00 до 24:00 ч. се затваря и участъкът на бул. "Марица-юг" от кръстовището с ул. "Никола Войводов" до кръстовището с бул. "Източен".

Изцяло затворени за движение за пътни превозни средства и пешеходци ще бъдат участък от бул. "Цар Борис Трети Обединител" и моста на Панаира - от кръстовището с бул. "Марица-юг" до кръстовището с бул. "Марица-север", от 22:00 до 23:00 ч. на 1 септември. В този период от време маршрутът на преминаващите оттам градски автобуси се пренасочва от бул. "България" с десен завой по ул. "Победа" и бул. "Руски", наляво по бул. "Шести септември" и надясно по бул. "Цар Борис Трети Обединител".

Същата вечер от 21:00 до 24:00 ч. за движение се затваря бул. "Марица-север" от кръстовището с бул. "Цар Борис Трети Обединител" до моста на Адата,се посочва още в съобщението.