Опасен мост заплашва да откъсне част от село Първенец и да остави без достъп до центъра на селото стотици жители. Съоръжението, през което ежедневно минават автомобили, камиони и автобусите с деца за училище може да рухне и пропадне всеки момент, предаде Нова телевизия.

Хората от селото съобщиха, че е опасно за преминаващите коли и пешеходци, няма видимост от двете страни и преминават със страх през съоръжението.

По думите им блокове на моста са износени и от тях стърчи арматура. Хората са притеснени, че при топенето на снеговете  реката ще го отнесе. Мостът е в критично състояние, от месеци се руши, на места асфалтът е изчезнал и се виждат металните шини, споделят още местните жители.

Кметът на селото Ренета Плевнелиева също е категорична, че съоръжението е компрометирано изцяло и преминаването на автомобили и хора през него е опасно. Мостът бил временен, тъй като през 2014 г. придошлата река отнесла старото съоръжение, каза още Плевнелиева.

Според кмета на община Родопи Павел Михайлов мостът трябва да бъде затворен в края на годината за автомобили и да стане пешеходен. По думите му има предвидени 100 000 лева за проектиране на нов и над 1,5 милиона лева за изграждането му. Общината обаче не разполага с такива средства.

Според Михайлов мостът трябва да бъде затворен в края на годината за автомобили и да стане пешеходен. По думите му има предвидени 100 000 лева за проектиране на нов и над 1,5 милиона лева за изграждането му. Общината обаче не разполага с такива средства.