В Пловдив няма да се вдига цената на билета и на картите за градския транспорт, съобщи пред журналисти кметът на града Иван Тотев. Повод за думите му заявеното по-рано искането на частните превозвачи в града за поскъпване на билета  или по-висока компенсация с аргумента, че горивото е поскъпло с 40 ст. за литър и всяка от фирмите трупа по 100 000 лева загуби месечно.

Кметът изтъкна, че общината и държавата дават на превозвачите 1,5 млн. лева повече за транспорт в сравнение с 2017 г. Община Пловдив вече има подписан договор за актуализация на генералния план за организация на движението, като ключов акцент в него е да се стимулират жителите и гостите на града да използват повече градския транспорт, както и обособяване на бусленти, по 7-8 натоварени кръстовища, които да направят градският транспорт по-бърз.

Генералният план за организация на движението ще бъде приет до края на годината. Целта е през следващите години да направим градския транспорт по-предпочитан, бърз, евтин и удобен, поясни кметът.