Двама души са задържани от пловдивската полиция след бой между шофьори на кръстовище в Града под тепетата.

Днес около 14.30 ч., в близост до кръстовището на ул. "Победа" с ул. "Полк. Сава Муткуров", възникнал спор между водачи на леки автомобили - "Ауди А6" и "Мазда". До тях спрял лек автомобил, марка "Форд", водачът на който се опитал да преустанови спора между двамата. След това между мъжете започнала физическа саморазправа.

Жена ги е снимала и е качила клипа в "Забелязано в Пловдив", където го е видяла полицията. За 20 минути униформените са установили участниците в жестокия бой на пътя.

Единият от арестуваните е 28-годишният Захари Басамаков, който принадлежи към известния асеновградски род Басамакови, пише "24 часа". Захари Басамаков се казва и основателят на предприятието "Асенова крепост".

Според запознати Басамаков-младши е регистриран за криминални прояви - шофиране под въздействие на наркотици. През 2016-а пък неговият баща Димитър Басамаков гърмя срещу полицаи, извикани от близки заради психичното му състояние.

Вторият арестуван за боя в Пловдив е Богомил Нанев от Белащица, на 27 г.

Басамаков е шофирал "Ауди А6" и е влязъл в сблъсък с водач на "Мазда", а Нанев, който е карал микробус "Форд Транзит", е тръгнал да ги разтървава. Стигнало се е до физическа саморазправа между Басамаков и Нанев.

От прокуратурата образуваха досъдебно производство за причиняване на телесна повреда по хулигански мотиви. "Инцидентът с побоя е възникнал на оживена улица в Пловдив, след като единият водач внезапно засича пътя на другия. Спират, разменят си реплики и се сбиват. След намесата на полицията са установени двамата водачи, те са на 26 и 27 г. Задържани са за 24 часа.

Прокуратурата ще прецени дали да се повдигне обвинение", каза шефът на пловдимската полиция старши комисар Йордан Рогачев.

Малко по-рано Районна прокуратура - Пловдив съобщи, че наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131 ал. 1 т.12 вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс. В хода на образуваното досъдебно производство се разпитват свидетели, които са станали очевидци на инцидента, за установяване на фактическата обстановка по случая.