36-годишният служител на МВР е бил извикан извънредно на работа заради недостиг на униформени, които да охраняват провеждащия се "Народен събор Пловдив", организиран от община Пловдив и кметството на район „Тракия“.

Делян Палазов дал знак да спре лек автомобил, но движилият се зад него с висока скорост джип "Киа", управляван от 40-годишната Катя Лерца, направил рязка маневра и го блъснал. Полицаят загина на място. Шофьорката е задържана за 72 часа, а пробата й за алкохол и наркотици е отрицателна.

Близки и приятели ще кажат утре последно сбогом на загиналия в събота полицай Делян Палазов. Погребението ще бъде от 11 часа на Централни гробища в Пловдив, съобщи "Марица".

Полицаят е семеен, има две деца - дъщеря и по-малък син. Веднага след случилото се негови колеги започнаха акция за събиране на помощи за семейството му през социалните мрежи.

"Води се разследване, което да установи причините за инцидента", коментира инспектор Ботьо Гиргинов от Пътна полиция в Пловдив. Според него шофьорите се изкушавали и често превишавали скоростта на булевард "Санкт Петербург", където стана инцидентът.

За година и половина това е вторият загинал служител на КАТ-Пловдив по време на служба. Миналата година колегата на Делян, Николай Треновски бе пометен от турски ТИР на автомагистрала "Тракия" и издъхна на място. Шофьорът Мустафа Остюрк получи условна присъда.