Пострадалото момче, чиято възраст не е уточнена, е в кома и с тежки наранявания и е настанено в Университетската болница "Свети Георги", съобщи Радио Пловдив. Лекарите се борят за живота му.

Според очевидци три деца са опитали да пресекат оживения булевард и едното от тях е било ударено от джипа. При опита си да избегне удара шофьорът е забил колата в спряло в близост такси.

Разнопосочни са мненията на очевидците за скоростта, с която се е движел джипът "Нисан" на Личкана. Някои от тях твърдят, че джипът се е движил твърде бързо, според други - скоростта на колата е била нормална.

Самият Личканов твърди, че се е движил с не повече от 60 километра в час. Той е повикал и "Бърза помощ" по телефона си. Видимо разтревожен, той заяви пред радио Пловдив, че момчето внезапно е изскочило на улицата и той е реагирал веднага, както може.

Ангел Личканов е криминално проявен, осъждан за рекет, както и за нанасяне на телесна повреда при спор за паркиране. Той е спряган за един от подземните босове на Пловдив.