Колкото 2020 г. ще остане като лош спомен, толкова тя ни направи по-силни, защото като държава и народ показахме, че можем да се справим с глобално предизвикателство от исторически мащаби. Пандемията диктува предизвикателствата и през новата 2021 г.

Това заяви премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в новогодишното си послание за информационния сайт Фактор.

"Като членка на НАТО и държава, посветена на отстраняване на блокадата от България с цел да започнем преговорите за членство в ЕС, имаме задължението към гражданите да продължим по утвърдения път. През новата година нищо няма да ни спре и силно ще чукаме по вратите на ЕС, защото като македонци имаме какво да кажем на нашия македонски език и защото, заедно с нашите съграждани албанци, турци, роми, власи, сърби, бошняци и всички други, сме равноправни с останалите европейски народи", каза Заев.

Правителството ще продължи да гради приятелство и взаимно доверие с всички наши съседи, каза още той и пожела за новата година най-важното - здраве.