С 5000 ще се увеличат платените паркоместа, като най-ранният срок това да се случи е ноември тази година. Очаква се от тях Общината да печели по 4 млн. лв. на година, които вероятно ще бъдат инвестирани в тротоарите и улиците в районите. Зоната се разширява в районите "Оборище", "Възраждане", "Лозенец" и "Красно село".

Разширяването на "Зелената зона" се налага заради миграцията в София, която влияе на инфраструктурата и жителите на района, заяви кметът на район Оборище Васил Цолов пред БНТ. Той допълни, че въвеждането на "Зелена зона" ще облекчи проблемите с намирането на паркоместа за местните жители.

Според кмета по-добрият вариант за улична настилка в централните части на Столицата е павирането, за да се подобри дренажът и да се намали скоростта на движение.

Предложението ще бъде разгледано най-вероятно още следващата седмица на заседание в Столичния общински съвет. Гражданите ще имат един месец да внесат предложенията си за улиците, които да влязат в разширената "Зелена зона". Това е един от мотивите за пълно разширяване на зоната.