Завърши ремонтът в платното за Бургас на 22 км от автомагистрала "Тракия" в участъка между Пловдив и Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Движението между 134-ти и 156-ти километър на автомагистралата се прехвърля двупосочно в ремонтираното платно за Бургас и веднага започва работата в посока София. Целта е строителните дейности да завършат колкото се може по-скоро, преди началото на активния туристически сезон, и по "Тракия" да се пътува удобно и безопасно, се отбелязва в съобщението.

Средно на денонощие в участъка между Пловдив и Стара Загора преминават по 23 952 моторни превозни средства. От тях 18 370 са леките автомобили, 5 209 са товарните камиони, а 210 - автобусите.

22-километровата отсечка не е ремонтирана от въвеждането й в експлоатация през 1995 година. Строителните работи предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи, възстановяване на пътни знаци и др. дейности.

В момента движението на леките автомобили в ремонтирания участък е прехвърлено двупосочно в платното в Бургас, а тежкотоварните превозни средства преминават по обходен маршрут - от пътен възел "Пловдив Изток", при 133-ти км на автомагистрала "Тракия", по пътя I-8 и II-66 до пътен възел "Плодовитово", при 165-ти км, и обратно.