Заместник-кметът по хуманитарните дейности на Русе Енчо Енчев е отново с положителна проба за COVID-19. Това съобщиха от общинската управа в крайдунавския град.

Енчев е постъпил в Белодробната болница вчера, след като почувствал неразположение ден по-рано. "Той е с двустранна пневмония и в добро състояние", каза кметът на Русе Пенчо Милков.

Той обясни, че през изминалата седмица Енчев е бил в командировка. Няма данни за контактни лица от общинската администрация в дните преди постъпването му в Белодробната болница. Милков каза още, че са взети всички противоепидемични мерки в общината.

От кметството припомнят, че за втори път Енчо Енчев дава положителна проба за коронавирус. Той беше диагностициран с инфекцията в началото на юли т. г., когато заболяването му протече без изразени симптоми. Тогава положителна проба дадоха кметът Пенчо Милков и заместник-кметът Златомира Стефанова.

По данни на Регионалната здравна инспекция, за изминалите 24 часа на територията на област Русе, са регистрирани 41 нови случая на коронавирус, с което общият брой на пациентите с COVID-19 в региона достигна 593-ма души. Активните случаи са 175, като 42-ма от тях са на болнично лечение, а останалите 133-ма са под домашна изолация.