"Бунтовните комитети по места" приканват "всички българи, омерзени от системата, да излязат отново на барикадите", които "буквално ще пламнат". От Фейсбук групата Национален протест срещу безобразията в България, която свиква "бунтовете", обаче изтъкват "многото появили се събития за протести с цел разцепване силата на Бунта". Групата "умолява всички Българи, които наистина искат промяна за България да се придържат към датата 19.11 и да не вярват и не се доверяват на манипулациите в момента които масово се организират в социалната мрежа с цел да се обърка народа".

Национален протест срещу безобразията в България е насрочила "истинския" протест в София за 19-и от 18,30 часа пред парламента.

На свой ред Граждански форум "Промяна", представляван от Методи Бъчваров, е подал уведомление в СДВР, че организира мирен национален протест и автошествие с мото "Смяна на системата" в неделя, 18 ноември. Автомобили от цялата страна ще блокират централната част на столицата; в 15 часа те ще се съберат на "Княз Александър I", ще слязат от колите и "ще се борят за спиране на геноцида над българския народ, високите цени на горивата, тока, водата, абсурда в здравеопазването, образованието, данъка на автомобилите и др.". През 2013 г. този Граждански форум подкрепи кабинета "Орешарски", след като тогавашният президент Росен Плевнелиев наложи вето на актуализацията на бюджета.