Кметът на селото Николай Мудев каза, че е гръмнал електрически бойлер в дома на Румен Кундев, предаде БТА.
По това време в къщата били съпругата му Мария и майка му. "Съборени са едната стена, верандата и са изпочупени всички прозорци", уточни кметът.
При експлозията на уреда е пострадала 50-годишната Мария Кундева, която е настанена в гоцеделчевската болница с черепно-мозъчна травма, съобщи "Фокус".

На къщата обаче са нанесени много сериозни щети и според съседите в нея не може да се живее. По думите на съседка на семейство Кундеви отломки от терасата им са паднали на метри от нея.

Жената разказа още, че къщата на семейството не е застрахована. По думите на съседката, семейството съвсем скоро е направило ремонт на втория етаж, който е и най-пострадал, а за това са теглили кредит от банката.
"Късмет е, че в момента на взрива, детето на Кундеви не е било в стаята си, която е най-разрушена от взрива", разказа още съседката.

След взрива служители на редица институции направиха оглед на полуразрушената сграда и наложиха ограничен достъп до него, тъй като има опасност от още срутвания, съобщи местният сайт Инфомрежа.
Комисията запечата дома на пострадалото семейство и нареди никой да не влиза в него, поне до следващата седмица, когато ще бъде готово и окончателното становище от огледите. Според запознати има голяма вероятност специалистите да наложат цялостно събаряне на къщата на семейство Кундеви, тъй като взривът е разклатил дори основите й.