В Родопската област и източните райони е възможно да прегърми. Валежите ще бъдат значителни – предимно между 20 и 40 л/кв.м. В северозападната половина от страната ще духа умерен север-северозападен, а в югоизточната – югоизточен вятър, който постепенно ще се усилва. Към 14 часа температурите ще са предимно между 5 и 10 градуса, а в София около 3.

В събота над западната половина от страната валежите ще продължат, ще са предимно от сняг. Ще духа северозападен вятър, в северната част - умерен до силен, в южната - слаб до умерен. Максималните температури ще са от минус 1 до 3 градуса. Над източната половина преди обяд все още ще превалява дъжд или дъжд и сняг, но валежите постепенно ще спират. Вятърът ще е северен, предимно умерен. Максималните температури в югоизточните райони ще достигат 5-6 градуса.

В събота в планините ще бъде облачно с интензивни снеговалежи.

В неделя и понеделник ще е предимно облачно. Във вторник ще е почти без валежи, но предимно облачно и студено. Вятърът ще отслабне. В сряда над Източна България от север, с усилване на вятъра, ще проникне още по-студен въздух. На отделни места е възможно да превали слаб сняг.

В четвъртък сутринта ще е с минимални температури на места и до минус 10 градуса, но вятърът ще се ориентира от северозапад, облачността ще започне да се разкъсва, а дневните температури - да се повишават.


Сняг вали по високите части на Смолянска област и заради натрупаната снежна покривка са въведени ограничения за движение в отделни пътни участъци, съобщиха от Областното пътно управление в Смолян.

Задължително с вериги трябва да се движат автомобилите, преминаващи през проходите Пампорово и Превала, както и по пътищата Смолян - Мугла и Смолян - Турян. За товарните автомобили важи ограничението да са без ремаркета и полуремаркета по пътя Сърница-Доспат и през Пампорово и Превала. На връх Снежанка снежната покривка достига 120 см според информация от Планинската спасителна служба.

Затворен за движение е и проходът Троян-Кърнаре, съобщиха от Областната администрация в Пловдив.