На 24 април прокурорът от столичната Военно-окръжна прокуратура майор Адалберт Кръстев е обвинен, че на 5 декември миналата година, в съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители, е представил карта с невярно съдържание за медицински преглед, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 8 септември прокурор Кръстев е постъпил в Клиника по ендокринология във ВМА - София, където е било открито заболяване и е изготвена епикриза. Назначено му е лечение, а на 30 октомври от лекарска комисия във Втора МБАЛ-София му е издадено експертно решение за 92 процента трудова неработоспособност.

Майор Кръстев се е снабдил с карта за медицински преглед, в която е вписано невярното обстоятелство, че е клинично здрав, въпреки че страда от заболяване, установено с епикриза от Клиника по ендокринология при ВМА-МБАЛ София и решение на лекарска комисия.

Този документ с невярно съдържание военният прокурор е представил пред съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители, за да участва в обявен конкурс за частни съдебни изпълнители.

Майор Кръстев е с мярка за неотклонение "подписка".