Пореден екшън се е разиграл на Летище София, след като преди дни виетнамски гражданин е избягал от ареста на аеропорта. Мъжът хванал такси и тръгнал към центъра на столицата, научи Dir.bg.

Веднага са предприети издирвателни действия и малко по-късно мъжът е задържан. Беглецът се е измъкнал през незаключен служебен вход на зоната за отговорност.

Потърсихме подробности за случката от Главна дирекция "Гранична полиция". От службата потвърдиха за инцидента и обясниха, че проверяват случай с недопуснат на ГКПП Аерогара София виетнамски гражданин.

"На 21.09.2018 г. на ГКПП Аерогара София са пристигнали за влизане в страната с полет от Дубай двама мъже, виетнамски граждани. Те са били с редовни документи и валидни български визи, но не са допуснати на територията на България, тъй като не са успели да обосноват целта на пътуването си.

Настанени са в помещение за лица, получили отказ за влизане на територията на страната, изчаквайки полет за обратно връщане. Паспортите им са задържани.

На 23 септември един от виетнамците е напуснал зоната за отговорност на ГКПП Аерогара София през незаключен служебен вход.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, виетнамският гражданин е задържан.

Със заповед на заместник-директора на ГДГП по случая се извършва проверка", се казва в съобщението на "Гранична полиция".

Припомняме, че това не е първият случай на гаф, свързан със сигурността на летището. Бизнесмен мина с частния си самолет през аеропорта, като не бяха проверени всички пътници. След това група французи влязоха в България без паспортен контрол.