Инцидентът станал в късния следобед в понеделник в 37-мо ОДЗ „Вълшебство” в столичния квартал „Павлово”, съобщи Нова телевизия.

Въоръжен с нож крадец влязъл незабелязан в детската градина и се скрил във физкултурния салон. Малко по-късно там влиза групата по латино танци - 10 деца и тяхната учителка.

Жената забелязва обирджията, скрит зад завесите, и между двамата започва борба. Мъжът я заплашва с нож и побягва с дамската й чанта. Чувайки писъците на колежката си, останалите учителки се заключват с децата по стаите до пристигане на полицията.

В ОДЗ „Вълшебство” няма жива охрана. Единственото, което спира достъпа на външни лица, е това, че входната врата се отваря с код. От Столична община вчера съобщиха, че в момента на обира обаче порталът не е бил затворен. В градината има осигурено видеонаблюдение, а кадрите от камерите вече са предадени на полицията.

Възмутените родители на децата, пред които се е разиграл обирът, искат по-надеждна охрана на детската градина и по-голяма сигурност.

Децата са стресирани. Никой не ни дава никаква информация за случилото се и не знаем дали да потърсим специализирана помощ за синовете и дъщерите си”, заявиха родители.

По думите им това не е първият обир в детската градина. Предишният бил извършен миналата година.

Нападнатата учителка все още е в шок от случилото се. Извършителят на престъплението се издирва, казаха от Шесто РПУ.