Учител удари дете в час по математика в Димитровград. След инцидента петокласникът отказва да ходи на училище, съобщи bTV.

Вижте обясненията на учителя, който е и директор на училището.

Във вторник 12-годишното момче, което живее в приемно семейство, се връща от училище и разказва, че директорът, който му преподава по математика, го е ударил в час.

Приемната му майка Ана Илиева каза, че окото му е било червено, а той е споделил за три шамара.

 

Директорът признава, че е ударил детето, но само по врата , защото закъснял за час и развалил дисциплината.

Хванах го, разтърсих го и му ударих един шамар зад врата. Като сила и като действие в никакъв случай не нарушава, как да кажа, нормалните норми на общуване, категоричен е Милко Милков, директор на ОУ " Св. Св. Кирил и Методий".

Боят става пред очите на целя 5 "А" клас , а поводът според учениците бил безобиден. Според децата момчето е получило два шамара по бузата и един зад врата.

Директорът обаче посочва, че децата лесно могат да бъдат манипулирани и обикновено казват, това, което се очаква да кажат.

Директорът на Социално подпомагане Жанета Желева заявява, че няма как 12 деца да излъжат наведнъж.

Днес да търси правата на изоставеното си дете, в социални грижи пристигна биологичната му майка, която поиска най- строго наказание за директора.

"Този заслужава направо затвор, да посяга на малки деца", каза Стефка Ангелова.

Учителят е с 38-годишен стаж и дори е работил в закрила на детето. За поведението му е сезирана прокуратурата, а работата му се проверява от инспектората по образование.