Методи Гачев бе пребит от неизвестен мъж на улица "Жолио Кюри" в града под тепетата, докато возел клиенти. Таксиметровият шофьор бе приет с тежки наранявания в УМБАЛ "Свети Георги", където лекарите му направиха няколко операции заради множество хематоми по главата, засегнато око и раздробени кости по лицето.

Докато мъжът се бореше за живота си, синът му - Велизар Гачев обяви награда от 2000 лева на този, който съобщи името на мъжа, който го е нападнал. От МВР пък разпространиха фоторобот на нападателя. Въпреки усилията на лекарите, на 17 юни таксиметровият шофьор почина.

В хода на разследването са събрани доказателства, които са дали възможност да бъде идентифициран извършителят, съобщиха от Окръжната прокуратура. Това е 33-годишният Александър Скръчков от Пловдив. На 25 септември той е бил задържан в дома си.

До ареста на убиеца се стигнало, след като негов приятел, който присъствал на инцидента, разказал на разследващите за скандала и последвалия побой над Методи Гачев.

Според свидетелските показания той, Скръчков и брат му започнали да пият  още от обяд на 24 май в пловдивското село Марково. Вечерта продължили, като общото поето количество концентрат е в литри.

Александър Скръчков бил разпознат и от пътничката в таксиметровия автомобил и от живеещ наблизо мъж, също станал свидетел на случката.

На задържания му е повдигнато обвинение в умишлено убийство по хулигански подбуди и с особена жестокост. Той ще остане в ареста за 72 часа.

Зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов съобщи, че Скръчков вече е осъждан два пъти - за кражба и нанасяне на телесни повреди на длъжностно лице.

Ако бъде признат за виновен, предвиденото в НК наказание е лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.