Методи Гачев бе пребит от неизвестен мъж на улица "Жолио Кюри", докато возел клиенти. Таксиметровият шофьор бе приет с тежки наранявания в УМБАЛ "Свети Георги", където лекарите му направиха няколко операции заради множество хематоми по главата, засегнато око и раздробени кости по лицето.

Докато мъжът се бореше за живота си, синът му - Велизар Гачев обяви награда от 2000 лева на този, който съобщи името на младежа, който го е нападнал.

От МВР пък разпространиха фоторобот на нападателя. Той е на видима възраст 25-30 г., висок е 170-178 см, с бяло овално лице, къса черна коса и тъмни очи. Има порезна рана на дясната длан.

Мъжът е нападнал Методи Гачев, когато таксиметровият шофьор возил клиенти в Капана и тръгнал да излиза от района. На ул. “Жолио Кюри” по пътното платно вървели двама мъже. Гачев свирнал с клаксон да се отместят, но вместо това единият се обърнал, тръгнал към таксито и счупил с ръка единия от фаровете. Според очевидци 61-годишният мъж слязъл да провери какви са пораженията по автомобила и нападателят започнал да го бие.

"Предполагам, че е действал с метален бокс, защото цялата кола на баща ми е оплискана с кръв, а по главата и лицето му няма нито една здрава кост. Направо го бе обезобразил. Отвратен съм, това е садизъм", казва през сълзи синът Велизар Гачев.

След жестокия побой младият мъж изчезнал в неизвестна посока.

Велизар Гачев пък обяви, че увеличава с 1000 лева наградата за информация, която може да помогне на разследването.