Окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов обаче заяви, че убиецът е млад български гражданин, родом от Кнежа, живеещ в София, а жертвата - вероятно от скандинавските страни. Според bTV и БНР убитият е финландец, а убиецът - руснак с българско гражданство.

Тялото с множество прободни рани бе намерено
след потушаване на пожар на нерегламентирано сметище в село Кладница призори на 10 октомври.
Убитият е на видима възраст около 20-25 години, има специфични татуировки по ръцете и тялото, съобщиха от МВР и разпространиха снимки на рисунките в опит да установят самоличността му.

Вчера директорът на Областната дирекция на МВР в Перник комисар Валентин Димитров обяви, че се очакват резултатите от ДНК-експертиза, тъй като все още не е установено коя е жертвата. Досега не е постъпил нито един сигнал от гражданин или институция, който да помогне при разпознаването, каза той.

Днес Цветанов не каза нищо за самоличността на убития, заяви само, че убийството е било извършено в София късно следобед на 9 октомври. След това тялото е било пренесено до Кладница, където е направен опит за неговото изгаряне.
Убийството е извършено от чужд гражданин в София. След задържането на извършителя на убийството продължават процесуално-следствените действия на МВР под ръководството на градските прокуратури в София и Перник”, добави само вътрешният министър.

По-късно окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов обаче каза, че самоличността на убития е установена. Прокуратурата обаче все още очаква официално потвърждение, че е от скандинавските страни. 
По думите на Найденов извършителят на убийството е установен снощи.  Убийството е било извършено в жилището му в столицата.

По неофициална информация на bTV и БНР от разследващите обаче задържаният е руснак с българско гражданство, а жертвата е финландец. Според телевизията убитият е имал лека форма на шизофрения. Убиецът пък бил брат на приятелката му, а жестокото престъпление било извършено след пиянски скандал между двамата.
Момичето първо помислило, че финландецът е изчезнал. По непотвърдена информация той се занимавал с търговия с дрога.

Братът на младата жена я увещавал да мълчи, защото щял да излезе наяве "бизнесът" на чужденеца с наркотици. Тя обаче не издържала и казала в полицията, че от приятеля й няма и следа. Така криминалистите бързо стигнали до извършителя и го арестували.