Инцидентът е станал на същото място в "Западен парк" - местността Смърдана, където е извършено убийството на бременната Петя в понеделник - 4 март.

Именно там в края на м.г. 19-годишният Емил залял с бензин тогавашната си 17-годишна приятелка и опитал да я запали. Попречил му другият арестуван вчера - 24-годишният Михаил Миков. Преди това Азов стрелял с газов пистолет по приятел на непълнолетното момиче. Причината е, че девойката решила да сложи край на връзката си с Емил и това го разгневило.

Родената през 1992 година Петя Тодорова обаче нямала същия късмет. В неделя тя съобщила на Емил, че е бременна от него. На следващия ден той и Михаил извикали момичето на среща, завели я в местността Смърдана и я пребили жестоко. След това я съблекли гола и я хвърлили в бетонна шахта. От полицията съобщиха, че причината за смъртта на Петя е тежка черепно-мозъчна травма, а Михаил е участвал в убийството от солидарност и близки отношения с Емил. Нито един от двамата обаче не заявил по време на разпитите, че съжалява за извършеното престъпление, въпреки че са направили пълни самопризнания.

Предстои двата случая да бъдат обединени, съобщиха разследващи.
Вчера Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на Михаил и Емил за умишлено убийство. Те са с мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа. На 8 март прокуратурата ще внесе искане за постоянен арест на двамата.