Десислава Първанова разказа за първи път какво се е случило на магистралата на  фаталния 26 юни 2015 г.

Тогава 38-годишният й съпруг Емил удари с камък по главата 47-годишния строителен работник Николай Чивиев, тъй като той не му позволил да премине с автомобила му през ремонтиращата се отсечка между Сандански и ГКПП Кулата. Ембака бе задържан през ноември 2015 г., след като 4 месеца се укрива след убийството.

Процесът срещу него започна на 24 януари т.г. в Окръжния съд в Благоевград, въпреки исканията на адвокат Марин Марковски магистратите да върнат делото в прокуратурата за доразследване, тъй като са допуснати съществени процесуални нарушения.

В съдебна зала съпругата на Ембака обяви, че Николай Чивиев е предизвикал инцидента, удряйки с бухалка по стъклото на колата им, след което Емил Първанов слязъл и го попитал какво прави, а Чивиев му отговорил: "Сега ще видиш бе, боклук" и го ударил по рамото.

"Видях, че Емил падна, а високият мъж започна да удря по цялата кола, стигна и до моята страна. Тогава излязох през шофьорската врата, а Чивиев взе ключовете. Видях джапанките на Емил на земята, а той беше избягал. След малко се върна и хвърли камък, започнах да се моля и на двамата да спрат, но никой не ме чуваше, нито високият мъж, нито възрастният с него. Казах и на Емил. Започнах да звъня на полицията. Всички бяха афектирани и никои не искаше да спре. Николай отново удари Емил с палка и тогава….той отвърна", разказа Десислава Първанова.