Младата жена бе нападната и убита с няколко удара в главата, най-вероятно с метален предмет, на 28 февруари около 23 часа. Тялото й бе открито във входа на жилищния блок, в който живее в Дупница. Първоначалните версии бяха, че Даниела е убита, за да бъде ограбена или от ревност. Същият ден тя получила развод от съпруга си Евгени Кацарски.

"Разпитахме над 20 души, но никой не можа да ни насочи към убиеца. Първи разпитахме бившия й съпруг, който има желязно алиби за вечерта на убийството. Тогава той заедно с приятелката си Ралица са празнували в дома й в село Яхиново развода заедно с приятели", заяви Борислав Динев.

Приятелят на убитата жена и неин колега Слави Тонев, който я е докарал до блока й, също е дал показания. "Нямаме никаква следа, затова търсим съдействието на нашите съграждани. Няма начин някой преминаващ или от съседите да не е видял случващото се, но да се страхува да се яви в полицията", допълни началникът на дупнишката полиция.

Според съгражданите на Даниела обаче убийството е поръчково и е извършено от наемен убиец. Борислав Динев заяви, че няма данни за поръчково убийство, но все още не се знае кой е извършителят и каква е причината за жестокото престъпление.