Мъжът е задържан в района на КПП-Старо Оряхово в посока Бургас. Той е бягал с такси, което е било спряно на пункта. Полицаите са извършили проверка на таксиметровия автомобил и са идентифицирали пътника с избягалото лице. Когато го извадили от леката кола и го проснали на земята, той скочил и побягнал.

Преследван е от полицейските служители около 300-400 метра. Наложило се два пъти полицаите да стрелят във въздуха и да го предупредят да спре, той обаче не се е подчинил. Тогава е прострелян в крака и е задържан, разказа вътрешният министър, предаде "Фокус". Той е в Районното управление на МВР в Долни Чифлик окован и ранен, допълни Цветанов

Убиецът на Орце Коруновски – Малин Бориславов Крумов, избяга от варненския затвор в събота следобед, съобщи по-рано говорителят на Окръжна прокуратура Радослав Лазаров. Той отказа да коментира как е осъществено бягството, но подчерта, че при инцидента няма пострадали хора, предаде БТА.

По първоначална информация затворникът е прескочил оградата на затвора, която е с височина от 4,5 метра, предаде Днес+. Няма информация да е въоръжен.

Заради издирването по входовете и изходите на Варна бяха изградени пропускателни пунктове.

Доживотната присъда без право на замяна на Малин Крумов бе потвърдена преди няколко дни на последна съдебна инстанция. Той е признат за извършител на публичния разстрел на македонския гражданин Орце Коруновски, извършен във варненската “Тропс къща” на 22.09.2002 г.

Директорът на варненския затвор Росен Желязков заяви, че макар доживотната присъда на Крумов за убийство да е влязла в сила съвсем на скоро, той е прекарал в затвора много време и докато е бил следствен. Желязков не уточни конкретния период, като се позова на изискванията за поверителност във връзка с разкритото предварително следствие по случая с бягството на Малин Крумов. Във връзка с информацията от пресцентъра на МВР, че избягалият престъпник е изключително агресивен и опасен, Росен Желязков заяви, че Крумов е опасен като личност, предвид деянието, което е извършил. Той посочи още, че през дългия период, прекаран в затвора, Малин Крумов е имал моменти както на агресивно, така и на спокойно поведение, като в цялост поведението му не се различава съществено от обичайното за обитателите на варненския затвор.