Туристите трябвало да си тръгнат с автобус в събота. От управата на хотелите, в които са настанени, ги предупредили, че трябва да напуснат по обяд в четвъртък, като трябва да заплатят за целия престой, иначе са заплашени с полиция.
Всички телефони на фирмата, изпратила туристите в Турция, са изключени, съобщи bTV, цитирана от БГНЕС.

Много от хората нямат пари да си платят почивката, каза Димитър Угринов в телефонен разговор от Мармарис. Българите в Турция не могат да се свържат с местния представител на фирмата, който си е изключил телефона. Изключен е и спешният телефон, обявен на нейния сайт.

Зам.-министърът на икономиката и туризма Иво Маринов е разговарял с блокираните в Турция туристи. Той каза, че е получил информацията за тях снощи към 21 часа.
В момента искаме да установим, освен тези 40 човека, какви български граждани, пътували с "Он Травел", се намират в Мармарис, в кои хотели, за да може да се организира транспорт, който да ги върне, обясни Иво Маринов.
Той е установил, че "Он травъл" не са разплатили дори на транспортната фирма, която е закарала туристите до Мармарис. Свързахме се с консула, за да получим съдействие, най-вероятно в рамките на днешния ден ще се намери решение, увери Маринов.

На 7 октомври бе съобщено за група от 88 български туристи в Марбея, които били оставени без превоз до България в последния ден от почивката им.