Близо 40 български туристи изоставени в турски курорти

Група от близо 40 туристи от България бяха изоставени в различни турски курорти от същия българския туроператор - "Он Травел", който не се погрижи за туристите си в Марбея, Испания, в края на миналата седмица.

Обратно в новината

Коментари - Близо 40 български туристи изоставени в турски курорти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

преди около месец пътувах с една фирма която се казва КАРАДЖЪ ТУРС до КУШАДАСЪ трябва да Ви кажа,абсолютни непрофисионалисти, мислех си през цялото време дали няма да ни се случи точно това, хотела в Кушадасъ беше мтъсен без топла вода, шофьорите незнаеха пътя губехме се непрекъснато по пътя , и в гр, Измир, просто ужас, имахме екскурзовод които се вържеше ужасно с туристите, заведе насила всички туристи на място на което изобщо нескахме да посещаваме и какво след това изкараха всички туристи дебили от фирмата, че и ни бяха задължили на човека които ни наричаше ГЯУРи да му се плати предварително по договора, които бяхме подписали по31,00 лв задължително и какво получаваш непрофесионално обслужване, губо отношение, обиди и какво ли още не защото им се носи славата, че били най-добрите за екскурзии в Турция. Явно всички са един дол дренки, никога повече няма да пътувам с тази фирма, бъдете внимателни и с тях!Беше ми за първи и последен път! Внимавайте после да не пише и за таз фирма същото! Казвам Ви го от опит! Всички гледат да ти приберат парите, а после оправяй се сам!

Случката си има просто обяснение - онзи ден КЗП наложи санкция на Он травел заради испанските баби, а сега Он травел си избива глобата от Мармариските будали. Да заповядат следващите...

"Он Травел" са изключителнс некомпетентни и некоректни.

Имал съм многооо проблеми и с туристически фирми и с авиокомпании. Работата ми е такава че имамнад 100 полета годишно, но не съм пилот или стюард. Общо взето съм успявал да си получа врущане на разходите или компенсация при такива проблеми. Но в случая идеята ми е за специален фонд към министерството отговорно за туризма. Става проблем, изпраща самолет веднага и прибира туристите. Фактурата се дава на застрахователя или туристическата агенция. Така туристите са доволни, политиците също и не е плащане от бюджета. А ако застрахователя откаже да плати (на фонда, тоест министерството) то държавата му стоварва цялата си тежест. Така не всеки се спасява поединично и застрахователите си правят каквото си искат

И като допълнение към предишният ми коментар. Прави се прекспониране на проблема главно през медиите. Ако бабите в Марабеа наистина имаха проблем, то тези 40 в Мармарис нямат никакъв за да се приберат. Но обикновено в тези ситуации телевизията показва тръшкаща се жена която плаче че нямала пари да си купи ядене и т.н... а на главата и очила Шанел.... Подобно като падне някъде самолет с 50 пътници на борда и всички телевизии по цял свят показват в новините, като че ли това е най- опасният транспорт

Чета коментарите и имам чувството че е фалирала държавата или се изпълнява някакъв план за фалит. Просто една фирма имам финансов проблем и това е. Тази година в Полша фалираха няколко от най-добрите туристически агенции и мащаба на проблема беше в стотици пъти по голям от този с 40 човека в СЪСЕДНА държава. Когато фалира испанската Spanair собственост на скандинавската SAS колко хора останаха по цяла Европа докато се приберата?А при фалитa на унгарската Malev? Просто такива неща се случват често и навсякъде. Ролята на държавата е да създаде механизми които да се включват моментално при подобни ситуации, като например застраховка и отговорност на застрахователя или фонд за спешни нужди който да се формира като допълнителна такса върху туристическият пакет. Тогава няма проблем да се чартерира самолет за да прибере закъсалите туристи и разходите не се поемат от бюджета, а от този фонд. По-късно може да изисква плащането да бъде покрито от туристическата фирма или застрахователя ако тя е фалирала.

Какви ги дрънкаш бе нещастнико! Ти си бизнесмен-престъпник? Недопостимо е да зарежеш и оставиш хората на произвола на Съдбата в чужда страна ! Трябва да предвидиш нещата с готови варианти ,поел си отговорност за живота и сигурността им! Отговорен си!.Всичко друго означава че, преднамерено си ги подвел с цел лична изгода - извършил си умишлено престъпление! Ако не ставаш за тая работа се ОТТЕГЛЯШ НАВРЕМЕ- а НЕ СЛЕД като си стресирал душата, живота на хората. Как може бизнесмени да очакват държавата да ви оправя бакиите, надробени от самите вас? Всички сте демони, крадливи бизнесмени. Безсрамници! .Вън от тур.бизнеса !

Тук виждам някакво несъответствие - хем се твърди, че фирмата е от най-големите туроператори в страната, хем че политиците смазват малкия и средния бизнес!!??? Според мен с годините и с непрекаснато увелечявящите се приходи в началото собствениците са започнали да разполагат с повече средства. С времето са свикнали с луксозния начин на живот и продължават да харчат така, сякаш кризата не ги засяга. Получените от туристите суми не са преведени в хотелите и комплексите, а са похарчени за коли, скъпи екскурзии и някоя и друга платена услуга и сега няма как да ги възстановят..... Познавам доста хора, които преминаха през това.

а защо хората като са платили на фирмата, някои от тях месеци предварително, тази фирма не е платила на хотела и на транспорта? защо задържат парите. аз като ида на хотел си плащам предварително, а не на тръгване. фирмата и в момента приема плащания за екскурзии на страницата си в интернет и в кеш в офиса им за екскурзии чак до март месец.

Хотелите и превозвачите да взимат предварително 100 % от цената за престой и път така няма да се случват такива неща . Нали като тръгнеш та екскурзия се плаща 100 % веднага да ги превеждат на хотелите а не да си купуват нови коли и хотели с чужди пари. Това си става една пирамида и накрая някой го отнася.

Ако собственика на Он травел е все още Алпер то той така нзостави и руските туристи преди около 15 години в турция - фирма Алсамур

Никакъв компропис вече, ама никакъв! Да се вземе лиценза на фирмата, пълно обезщетение на туристите, глоба на фирмата и никога повече да не извършва тази дейност. КАК МОГАТ ДА ИЗОСТАВЯТ СВОЙТЕ СИ СЪГРАЖДАНИ? Долни предатели и анти-бизнесмени.

...все си мисля, че нещата са мааалко по-сложни и по-глобални. Все пак - "рибата се вмирисва първо откъм главата", нали? Това не е изолиран случай а вече е установена тенденция, следователно има по дълбоки корени...

много е просто даже - в един момент парите свършват

Пътувах с тази фирма до Израел, всичко беше перфектно. Отново бих пътувала с нея

...по-добре, вече не рискувайте...

On Travel наистина бяха една от големите ни и стабилни туристически агенции... Щом и те са тръгнали по пътя на фалита, правете си изводи за "бизнес" климата у нас. С години определена политическа и икономическа върхушка в БГ се опитва да унищожи изцяло средния и дребен бизнес в страната за да има тотален монопол на всички търговски и промишлени нива. Явно планът работи добре...

Кой е собственик на "ОН ТРАВЕЛ"? Защо излага целия БГ туристически бранш зад граница и у нас? Защо все още му се позволява да извършва туристическа дейност след ОЧЕВАДНИ РЕЦИДИВИ по отношение на СКАНДАЛНОТО "обслужване" на нищо неподозиращите и лоялни на "ОН ТРАВЕЛ" наши и чужди туристи??! СРАМ, СРАМ, СРАМ!!!

Какъв срам, бе? Пари, пари и пак пари... Няма срам тука...

Taka скъпи съграждани доминото започна да пада. До края на това управление малкия и среден бизнес трябва да е ликвидиран. Печелившия заграбен. Да останат само ВЕЙ, НЕК, ВиК, Топлофикация , Мобилните, Близу или простичко тези които отчисляват в парийната касичка

Тази фирма не е читава...Пътувах с нея до Халкидики, беше пълен провал ...Шофьора с един раздрънкан селски автобус, който се развали още на границата и който не знаеше пътя, та 80 км ни влачи по Халкидики 7 часа, докато намерим хотела, екскурзоводката - пълна неграмотница...добре, че се прибрахме все пак....

Емил

Он Травел беше една от най-стабилните туристически агенции в БГ и да се стигне дотам... Странно... Щом компания от нейния ранг върши подобни глупости, значи не сме застраховани с която и да пътуваме...

10 години пътуавам с тази фирма, влючително и това лято. Винаги са ме впечатлявали с тоюноста си и доброто обслувване. Не мога да си обясня този обрат.

Това е само НАЧАЛОТО, на КРАЯТ! И НЯМА да са само те!

А защо собствениците на тази ментарджийска фирма все още не са в ареста? Може би се чакат да се съберат някакви по-специални доказателства за тези мошенници?!

Как в ареста да ги вкарат?! От Алма тур влезе ли някой в ареста - просто си регистрираха нова фирма, както много други фалирали фирми и продължават работата си в туризма! Това е БГ!!!

Най възмутително е това, че са си били изклчили телефоните,които ги дават за оказване на съдействие-направо си е откровена подлост!

а колко още такива ще има в тази държава с антинародно правителство- много ще да са, вервайте ми.

Ами защо не отпишат тази фирма от листата на лицензираните фирми? Кой и е дал лиценза? И продължават да работят и да лъжат хората. Колко души още трябва да закъсат, за да се вземат някакви мерки.

Не само, че не я спират властите в България, но и фирмата продължава да събира пари от банкови карти на сайта си, като рекламира екскурзии! Това е законността в България, това е "европейското развитие" на ГЕРБ!

Поредния фалит на тур оператор и то такъв с име....

Считайте тази статия за официален некролог на туристическа агенция "Он Травел"