Инспекцията в "СПА хотел Селект" във Велинград е показала, че на рецепцията няма обособено място за хора с увреждания, каквото се изисква за четиризвезден хотел. В проверените стаи липсвали някои от нужните консумативи, но не са установени повреди на контакти, каквито оплаквания е имало от туристи. Това съобщи пресцентърът на ведомството.

Гости на хотел се оплакаха от провалена почивка


На проверка в хотела е бил и екип на Комисията за защита на потребителите /КЗП/. Експертите на министерството и комисията не са установили маломерни стаи.

По-сериозно нарушение, санкцията за което обаче е в прерогативите на КЗП, е липсата на сертификат за СПА центъра на хотела. Този документ е задължителен, за да може обектът да носи в името си СПА.

За това нарушение по закон се издава наказателно постановление. За другите установени пропуски мениджмънтът на хотела ще получи предписания и ще трябва да ги отстрани по най-бързия начин.

Експертите на Министерството на туризма ще направят контролна проверка на хотела в рамките на две седмици, за да се уверят, че условията, предлагани на клиентите, отговарят на изискванията за четири звезди.