Откриха нарушения в хотел след сигнал на туристи

Експерти на Министерството на туризма влязоха на проверка в четиризвезден хотел във Велинград след сигнали от туристи за лоша хигиена и услуги.

Обратно в новината

Коментари - Откриха нарушения в хотел след сигнал на туристи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В този хотел бяхме три пъти. Винаги е пълно с хора. Храната е много вкусна-типично българска домашна. Стаите са прилични. Има халати. Басейна и джакузито са големи, топли и чисти, спа-зоната е добра. За 49 лв.-закуска, обяд, вечеря и спа. Алкохолът е евтин-бира-2лв. За толкова пари-това. Не гледам звездите, а пари-качество. Пак ще ида там.

На миризливия български селяндур тоя хотел може и 7 звезден да му се види като се има предвид изгнилата колиба която обитава . И щом е евтино значи е още по Убаво. На такива туристи - такива 4 звездни хотели. Мога си представя що цървули шляпат като изоглавени по хотелите у БГ - то. Не съжалявам и хотелиерите - те са същите цървули като клиентите си. Никой уважаващ себе си българин не би отишъл да почива в БГ хотел щото е евтино .

Бихте ли ми казали къде мога да си платя москвич а да ми дадът мерцедес

Какъв москвич, какъв мерцедес??? Извинявайте, но 140 лева нощувка... вие сериозно ли? Ние в Дубай в 4 звезди хотел Атана спахме за 120 лева на нощ с включена закуска. Всичко беше на превъзходно ниво, а храната от пиле мляко. Велинград не е Дубай все пак, тези цени в провинциален хотел в България са прекалено раздути! Реалната цена е поне на половина.

В центъра на Виена 170 лв нощувка в 4-звезден хотел. Нивото да обяснявам ли какво е? Няма да обяснявам пак, дир ми скриват коментарите, като споменавам такива неща и ги сравнявам с българските хотели.

Масовия случай в БГ е да си платиш за Мерцедес и да получиш Москвич

Да пуснат едни инспектори под прикритие след като мине данданията.. Сигурно ще бъдат изненадани! За тоя хотел по форумите се пише отдавна че не струва! Един хотел, които продава ваучери през сайтовете, не ми го хвали, тва е само за балъци и келепирджии..

Ходих там преди 2 седмици. С валчер за 50 лв. Е ако някаи дава повече си е негова работа. Ами сносно си беше. Но като се разхождах из града пред дръгите хотели пусто само в него имаше доста народ. Неможе така ще се наговорят другите и ще го прецакат. Това в българия. И трябва да ни е ясно като платиш за 50 лв не оочакваи като за 500.

Вечно недоволни от всичко. Търсим единствено и само негативното. Убедени, че всеки е решил да ни прекара и търсим доказателства докато не намерим нещо дори и дребно. За един хотел ми направи огромната разлика между мненията на българи и чужденци. Хотелът беше с рейтинг 9.1 в букинг като четеш мненията на чужденците решаваш, че минусите са приемливи а ако четеш мненията на българите същите тези минуси те карат да не ходиш там. И как човек да се мотивира да предоставя качествена услуга ако колкото и да се старае все са недоволни българите.

хотела е мръсен, изхабен, стаите издънени легла, охлузенохраната я носат от кой знае къде и е ужас, напитките ментета, басейна пълен с кожи от хората, на слънцето като светне, изглежда мъгла да има в него, кожи

а защо изобщо ходите по хотели, нямате ли къщи домове дворове градини, нямате ли друга работа, селски народ тръгнали сте по хотели потресени сме от този народ който иска само да лежи по плажове и басейни

Не знам къде видяхте рейтинг в букинг 9.1?? Проверих и рейтинга му е 6,4, което за тази платформа е хипер зле. Надали има уважаващ себе си турист, който да буква в хотели под 7,5...

Сертификат за СПА и място за хора с увреждания липсвали. Така прозира обществената поръчка за нагласяване на тъпите и нагли селяни, че няма накъде. Сигурно са се държали като свине с клиентите си и контролата им е намерила под вола теле. Преди време ми показаха един курорт в Испания, който приема гости срещу символична сума и предлага ужасни миризливи условия- точно за нащенци, които не искат да плащат, а да получават всичко.

...описания,много коментари...е кой е този хотел? Или да не накърним името на собственика, наследил някой санаториум. Неприятно е, когато мутри се занимават с профилактика на общественото здраве!

"СПА хотел Селект" пише го в началото на статията

Само ти не си разбрал кой е хотела. Или пишеш преди да четеш.

Не си търкайте езиците, нима забравихте в чий джобове потъват паричките при оценките на хотелите за "звезди" (ранга на хотела), от който след това свят ви се завива. А при нас се получава тъпнята да не правим задълбочено проучване на условията, които ви се дават, бъдете заинтересовани, снимайте всички нередности извън тези условия...Скоро при нас имаше отказ на голяма еврейска група туристи, които отказаха да си платят резевациите преди пристигането им, което им костваше нашия отказ...За тях не искам да говоря, защото навлизам в политически и етнически спорове, но ние ли сме най-глупавите ?!

Били сме миналото лято с децата и добро впечатление ми направи, че в новата част като ти кажат апартамент, това са 2 стаи, в които спокойно спят 5 човека. И може би единствените, които имат отделен просторен паркинг за колите. Не им правя реклама, но ми се струва странно такова мнен ие. А във Велинград по принцип кухнята навсякъде е доста зле. Включително "Рич", "Двореца" и пр.

В гнусния ресторант провериха ли как масите стоят неотсервирани и туристите няма къде да седнат за хранене. БАБХ и експертите , са по-виновни от собственика. Единствено туристите могат да оправят положението, КАТО НЕ ПОСЕЩАВАТ НИКОГА сел.кта.

Абе хора докога ще ходите по измислените БГ туристически дестинации. Не се ли напатихте от селяндуро тарикатите в скапаната ни държава. Губите си парите и ви развалят хубавото ваканционно настроение. В БГ се ходи само след дълго и щателно претърсване на форумите и отзивите за мястото което искате да посетите. Четете и анализирайте негативните коментари .

Напускат след няколко дни и казват мръсни чаршафи, ами кажете в началото. При днешната модерна технология запишете с телефоните или снимайте още при настаняването за доказателства. Излиза само след проверката че в една от баните нямало телефон. Изучиха се ганьовците, безплатна почивка и ако може и компенсация да си платят разноските за пиячката.

В БТВ дадоха Новина че хотела е Перфектен , нямало само телефон в Банята . Ако съм на мястото на Собственика на Хотела , ще съдя Клиентите и ще им взема Домовете , децата ще ги пратя на социалните .

Ти тъпоъгълен селяндурник от БТВ ли се осведомяваш за реалностите в живота. Или от Нова или от Канала. Лошото е че сте много У родната кочина и неможе да се диша вече. Затова бягаме от Територията. Вие с Боко и Джурналята си се веселете в Кочината.

А кой ги раздава тези звезди? Или там не забелязваме проблем? Е.ати, ходя често по командировки в Германия, където за седмица-две имам да обиколя по няколко обекта. Хотелите ги сменям всеки ден/през ден и влизам само, за да си взема душ и да се наспя. Поради тази причина ползвам една верига, на която масовите хотели са с една звезда. Ми евтини са, чисти са, има си телевизор, парно и климатик. Понякога съм на две звезди - доста по-широки стаи, по-хубави мебели и т.н. На три звезди също съм бил ... то си е като СПА. А тук в никакъв случай не взимам под 4 звезди, защото шансът да попадна на бърлога, неремонтирана от времето на Тато, с мръсни чаршафи, без топла вода и други "екстри" е огромен (личен опит). П.П. Умишлено не говоря за хотели за почивка, а само за такива от работнически тип - една-две до три звезди. Тези хотели там предлагат много повече от хотелите 4 звезди тук.

Бях в този хотел. Не бих отишъл пак. Хотела не струва.

В началото на декември бяхме там за 2 дена. На втория ден източиха водата на вътрешния басейн за планов ремонт. Никой нени беше предупредил. За какво ми е да им стоя в хотела, ако не мога да ползвам басейна. А и в стаите е много тъмно. Храната е еднообразна. Изобщо - не струва.

kirchevo

Инспекцията е спала и яла два дена в хотела без пари и няма нарушения.

Точно така - невъзможно е толкова! много хора да изкажат лично мнение (имам и приятелка), че там е покъртително ....и да не открият нищо, освен мястото за инвалиди до рецепцията! Хахаха, ние доматите наистина май с колците ги ручаме, а??

леле,да се смееш ли ,да плачеш ли,те инвалидите са се претрепали да ходят по хотели,та тъпата им проверка това установила...

Ами има и такива, които ходят. Четири звезди означава, че има достъп до стаите за инвалидни колички. Това, че ти не ходиш не означава, че други инвалиди не ходят.

Селект е стара база, някакво наследство, преправяно, недооправяно, накичено. И със притегателното СПА е точно това. Тези жени защо не са потърсили информация преди да резервират там, стаите ся малки именно защото е СОЦ наследство, такива са и Елбрус и Камена. Въпроса ев измамените очаквания, защото всички изброени са ниво 3*, а не 4.

В елбрус ме настаниха в стая за персонала на тавана!!! Извиках управителката и веднага ми смениха стаята. Трябва да се потърси отговорност от чиновниците, които раздават звезди, а не от хотелиерите... В тази връзка, звезди само след физическа проверка!!! Не декларации и онлайн документи!

Ако от Аура и Елбрус продължават в същия дух, да вдигат цените за сметка на качеството, и при тях ще се получи същото.

И Аура и Елбрус са на един собственик, някакъв невъзпиран с.елянин, политиката на хотелите му е една и съща

Преди 2 години бях в този хотел.Храната беше отвратителна.По-отвратителна храна не бях ял.След почивката 2 седмици не можах да се оправя.Пълна трагедия.Хората се лъжат по ниските цени!!!

Тоя хотел е абсолютен клозет.

Навсякъде има пропуски и лошо отношение. Това е така , защото няма контрол. Крайно време е да се закрият неработещите институции. Така ще се спестят и пари давани на вятъра.

След като излезна името на хотела ми беше интересно и го потърсих в компаниите за резервация. Оказа се, че няма свободни места. Това някак си констрастира на фона на оплакванията. Това, чее пълен няма как да е защото е някаква пълна дупка. Мен повече ме озадачи жената с нахапаното и се сетих за два варианта - Единия е още си спомням какви комари ни ядоха на почивната станция във Велинград, където бяхме отседнали като малък. И тя беше до Клептузата като този хотел. Но има и вториа вариант! От друга страна знам как хотелите масово купуват употребявани матраци за по-евтино. Които кой знае в чии кокошарник са били преди това. Така че вероятността да са пълни с гадини е почти 100%. Обаче когато се стигне до проверка, кактотук се говореше че ще има от 2-3 дена, те лесно вадят едни пари, купуват нови и тези ги изхвърлят и хоп няма проблем.

С една дума - никакви последствия за хотела, до 2 седмици ще е както си беше, само единия инспектор ще е с нова кола.

Докато не се одруса солидно някой хотел, това ще си продължава с години. Много е важно и агенциите да виждат на място условията преди да ги предлагат на клиенти. Какви са тези звезди, кой им ги дава? Кои прави редовни проверки или звездите остават с години. Пълно безхаберие на институции и собственици.

Хотелът не е много наред, но и гостите са попреувеличили - кой за слава, кой да си върне част от парите ....

Бях там. Не съм доволен. Няма да повторя.

е този хотел?

Цялата работа ми намирисва на недоволни бг-мами, които са решили чрез вдигане на джабала да си изкарат безплатна спа почивка във Велинград. На баба им парашутните гащи...

Покажете ги тия супер свещенни меринджеи.

Има ли отдел инспектори към мин на туризма.Каква е тяхната роля или в Бг винаги се върви след събитието