Шумен, Велики Преслав и още 3 населени места са без вода. Причината е ремонт на основен водопровод. Той е на 40 години и авариите по него не са рядкост. 10 екипа на ВиК-Шумен отстраняват течове по тръбата от язовир "Тича".

През януари, отново заради планов ремонт, Шумен беше 3 дни без вода. Спирания, но само за ден, имаше и в следващите месеци.

През юли Dir.bg описа как заради стари водопроводи повече от 3000 жители на шуменските села Бяла река и Тушовица са без вода.

Заради ремонта днес водоподаването към Търговище също е спряно, тъй като двата областни града ползват един и също водоизточник.

"Правим ежеседмични обходи по трасето, следим състоянието му и когато преценим, че има опасност от аварийно спиране - гледаме да вземем мерки предварително. Работим по 3 точки по трасето, Търговище също ни помагат по още 3 точки. Към този момент плановите ремонти вървят по план - нямаме забавяне. Ако всичко е наред, гражданите на Шумен утре сутрин рано ще имат вода", обясни пред Нова тв инж. Тодор Стоев от ВиК - Шумен.