Собственикът на Efbet Цветомир Найденов потвърди връзката между две от най-шумните дела от началото на годината в България - срещу бившия му съдружник Васил Божков и срещу Лиляна Деянова-ЛиЛана. Той обяви, че укриващият се в Дубай бизнесмен и някогашната музикална звезда са поддържали интимна връзка в продължение на 10 години.

"Гледах интервюто на Васил Божков. Твърдението, че няма нищо общо с певицата ЛиЛана, е откровена лъжа. ЛиЛана му беше любовница над 10 години", заяви пред Нова телевизия бившият съдружник на бизнесмена Цветомир Найденов.

"Той й подари кола, тя си имаше специален час за посещения в "Нове Холдинг". Като се вгледаш в детайлите от интервюто на този човек, виждаш, че той откровено лъже", допълни Найденов.

По думите му, Васил Божков е "голям лъжец и манипулатор, който вярна дума не казва".

"За него да поръча убийството на един човек, е както за нас да си поръчаме пица", заяви Цветомир Найденов и цитира покушението срещу бизнесмена Манол Велев и убийството на организатора на спортни залагания Йордан Динов.

Според бизнесмена, Васил Божков отговаря напълно на описанието на главния прокурор Иван Гешев за поръчителя на пребития разследващ журналист Слави Ангелов. Той обаче нямал доказателства срещу бившия си съдружник.

Цветомир Найденов допълни, че не е знаел за подкрепа от финансовия министър Владислав Горанов към Божков.

"В хазартния бизнес повече няма да има рекет и търговия - това, което правеше Божков през последните 20 години. Хазартът е специфична материя и министърът на финансите не е длъжен да знае всичко, свързано с него. Комисията по хазарта е много самостоятелен орган", обясни той.

Цветомир Найденов бе категоричен, че никога не е бил приятел със собственика на "Нове Холдинг". Той повтори, че Васил Божков е заплашил него и брат му с убийство на 12 юни м.г. Дотогава сме имали съвместен бизнес в една фирма и 9 игрални зали. Нашето семейство си има отделен бизнес. Не знаехме какво да правим, за това събирахме доказателства срещу Божков. 

"С Божков никога не сме приятели, не сме излизали заедно по заведения, не ме е интересувало какво прави. Искам да опровергая един мит - че Божков ни бил създал. Към момента, в който станахме съдружници, фирмата ми вече действаше от 3 години", обясни Найденов. Той разкри, че Божков го е рекетирал още през 2016 година. Найденов не е подал сигнал тогава, защото е бил на мнение, че органите на реда няма да вземат мерки.

Според него измамата на Божков е била много голяма и никой не е могъл да предположи какво е вършел бизнесменът. За Найденов, той трябва да бъде върнат обратно в България и съден.