През изминалото денонощие са установени 26 нови заразени с Covid-19, с които общо досега доказаните случаи стават 1981. Изследвани са 403 проби за изминалото денонощие, общо до момента стават 57 634, или 8233 на един милион население. Това съобщи на брифинг тази сутрин секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Починалите от коронавирус вече са 91, като в МБАЛ-Силистра вчера е издъхнал 72-годишен британски гражданин. Чужденецът е женен за българка. Той е страдал от карцином на дебелото черво, инсулт и впоследствие е развил сърдечна недостатъчност.

Към днешна дата 385 болни са настанени в лечебни заведения, а 58 от тях са в реанимация.

По думите на доц. Димов, 16 от новозаразените са в София, в Плевен и Разград - по 3, в Благоевград - 2, а във Видин и Пазарджик - по един.

Установени са 5 нови случая на деца между 6 и 17 години, като в София са 3, в Благоевград и Разград по едно дете.

Увеличава се и броят на заразения медицински персонал - има 5 нови случая: 2-ма лекари, една медицинска сестра, един санитар и едно техническо лице. Разпределението - в "Пирогов" четирима, в МБАЛ Пазарджик - един.

Излекуваните пациенти станаха 461, като новите са 17 - във ВМА - 1, подадени от РЗИ София - 9, Враца - 2-ма и в Сливен - 5-има.