Майката каза, че момчето познава много добре местността и докато не реши сам да се появи, няма да успеят да го намерят.

Разстроената майка, която репортер на телевизията намира в апартамента й с другото съвсем малко дете, споделя, че полицията на няколко пъти е проверявала дали не крие Кристиян.

„Нищо не ме интересува, нито обществените реакции... нищо. Според мен Крис е страхотно дете и ще си остане такова. Отговорен е”.

На въпроса какво се е случило според нея, тя отвърна, че сигурно е бил подведен или е избягал от стреса:

„Как бихте постъпили вие на негово място, на 16 години, кажете как бихте постъпили вие? Да останете там, а първичната реакция каква е?! И в момента той е в шок, затова се крие”.

Майката смята, че Кристиян е в района на Триград. Не е правил опит да се свърже с родителите си.

На въпрос какво бихте го посъветвали да направи майката отговаря:

"Аз като майка да се притеснявам 5 дни и да не знам къде е и да му кажа да си остане там, такъв ли апел да му отправя? Вие като сте родител, какво бихте направили?! Няма да давам интервюта, докато случаят не приключи и детето ми не бъде открито".

Шести ден няма следа от Кристиян, а издирването му продължава. Доброволците оредяват и започват да губят надежда. Претърсват и ливадите в ниското, и пещерите.

Хората, които го издирват се надяват, че ще го открият жив и здрав. Проблемът е, че в планината има мечки, нощем температурите падат, а Кристиян е само по тениска, отбелязва bTV.

Кметът на Триград каза, че никъде не намират следи от присъствие на човек, че момчето няма къде да се храни и сериозно се притесняват за живота му.

В Триград не вярват, че Кристиян е избягал зад граница, нито че се крие при приятели.

"Не мога да повярвам, че това е същият човек. Трябва да подходим към него като към дете, което е направило грешка, а не като престъпник, каза вчера Владимир Миков - директор на 137-мо училище, в което Кристиян учи.

Директорът добави, че Кристиян е прекрасно и много интелигентно дете.

Съучениците му също са изненадани, по-скоро очаквали, че ако има новина за него, тя да е, че е направил нещо добро или че е спечелил награда.

Петимата пострадали вече са изписани, най-тежко пострада майката на 6-годишно момиченце, което е с комоцио - тя е със счупен крак. Друг млад мъж е с обърнато коляно. Другите двама са с по-леки наранявания.