Жена се качи на около 10 метра височина на перваза над входа на сградата на бившия Партиен дом и започна да прави снимки. След това тя слезе безпрепятствено и не беше арестувана, предава БНР.

Движението в центъра на София продължава да е блокирано. Плътен полицейски кордон има около сградата на Министерския съвет. Полицаите носят жилетки с надпис "Антиконфликт". Има и части на Жандармерията. Част от протестиращите седнаха на земята пред кордона.

Протестиращи докараха нощно шкафче и поставиха в него имитации на банкноти и златни кюлчета, правейки алюзии с разпространени в близкото минало снимки, за които се твърдеше, че са от спалнята на премиера.

Около 21 часа протестиращ хвърли бомбичка към кордона, което предизвика незабавна реакция от органите на реда. Полицаите с жилетки "Антиконфликт" бяха заменени с части на Жандармеритята.

Сериозни инциденти и произшествия няма.

По-рано днес протестиращите окупираха бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков", а след това се насочиха към "Орлов мост". Хората престояха няколко минути пред сградата на Народното събрание и скандираха "Гешев е позор", "оставка" и "мафия".

След това множеството се придвижи до "Орлов мост" и спря движението там. Протестиращите се върнаха по ул. "Гурко", където освирка сградата на МВР. Три часа след началото на протеста те отново се върнаха пред сградата на президентството.

Протестът беше организиран в социалните мрежи. Има и конкретен повод - кадрите в интернет, на които се вижда упражняването на полицейски произвол от снощния протест. Внушителна агитка с трибагреници премина от жп.гарата по бул. "Булаир".

На места се наложи движението да бъде спряно, тъй като протестиращите навлязоха в пътното платно. Те бяха плътно охранявани от полиция и жандармерия както се случи в парк "Росенец".

Шествието във Варна започна пред общината с искания за оставки. Малко по-късно тръгна и протестно шествие, което стигна до входа на Морската градина, премина по Булевард "Княз Борис Първи" и тръгна към Аспаруховия мост.

И в Русе също се събраха протестиращи. Организаторите заявиха, че се дистанцират от всякакви политически сили.