Засилено е полицейското присъствие пред парламента заради днешната поредна протестна акция на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

Снимка: БТА

Тази сутрин се събраха служители и работещи от няколко държавни ведомства - Националния осигурителен институт, Националната агенция за приходите и Държавната агенция "Архиви".

Снимка: БТА

До служебния вход на НС синдикатите раздават на депутатите синдикална валута от 1 лев, с която да преценят какво могат да си купят от "Магазина на работещите бедни".

Снимка: БТА

Органите на реда са направили периметър около протеста, добавя БТА.

Сред протестиращите са и работещи в Българското национално радио и от културни институти. Всички те настояват за увеличение на възнагражденията.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Демонстрацията съвпада с разискванията на проектобюджета за 2023 г., който беше приет преди дни на първо четене от депутати. Приети бяха и проектобюджетите на Държавното обществено осигуряване и на Националната здравноосигурителна каса.

Снимка: БТА

Протестиращите и днес издигнаха плакати, на които са изписани исканията им. Има и символичен "Магазин на работещите бедни" с основни хранителни продукти.

Снимка: БТА

Протестиращите настояват депутатите да се запознаят с техните искания за по-добри възнаграждения, които да отговарят на инфлацията.

Малко преди 10:00 ч. започнаха и срещите на ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България с парламентарно представените партии.

Първата среща е с депутати от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Сред присъстващите са президентът на КНСБ Пламен Димитров, представители на синдикални организации, депутатите Венко Сабрутев, Мирослав Иванов, Георги Ганев.