Коментари - Трети ден на протести пред НС: Канят депутатите в "Магазин на работещите бедни" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

първата снимка виждам шкембелии и текезари, дето са вечно гладни за рушвет. На втората снимка виждам някакви неизлечимо психясали лелки дето не знаят друго освен да скубят гражданите. На третата снимка виждам входни билети за лудницата за персонажите от първа и втора снимка.

виждам теб - козяшко-соросоиден трол с надник 20 цента на пост. Хахахахаха.

Пародия на синдикати, оръдие в ръцете на бившите комунисти! Съкратете раздутите щатове и от спестените пари им увеличете заплатите. По малко бюрократи по добро обслужване! Защо не стачкувахте при служебните правителства а се нареждате сега в първите редици срещу развитието на нормална България?

Всичко там е на минимална заплата

Крайно време е безумията на тази проклета територия да спрат. Държавната администрация в бг е почти 130 000 чиновника. Армията, от която зависи сигурността на всички нас е само 20 000 души... Държавната администрация не създава полезна добавена стойност - тя се създава от частния сектор! На теория тея чиновници уж "работят", но в действителност не произвеждат никакъв полезен продукт с добавена стойност. На всичкото отгоре не внасят и осигуровки. И не допринасят с нищо към бюджета на пенсионерите и реално работещите... Увеличението на заплатите на тея нищоправци идва от увеличението на данъците на работещите в реалния сектор. Работата на тези лелки се свежда до това да седят по цял ден на едно бюро, да попълнят един лист хартия и да го прехвърлят от Папка А към Папка Б... и затова получават тлъсти бонуси, ДМС-и пари за дрехи и още много екстри... А те всъщност "произвеждат" долнопробни, нискокачествени услуги, ненужни на никого... В 21 век, където навсякъде има интернет, смарт-фони и компютри, да държиш някаква лелка на бюро да ти пише на лист данните, е безумие... Аз самия бях свидетел - когато си вадих личната карта - една такава тъпа откачалка 1 час не можа да схване и обработи обикновено банково извлечение за платена такса... Тея дърти лелки като искат по-високи заплати да си търсят втора работа, или да заминават в частния сектор... Там поне ще произвеждат нещо реално и ще плащат осигуровки в бюджета. Тоест ще бъдат от полза на дължавата.

Те не са ли хора ? Докога с тази омраза към човека

айде щото са хора, да ги хрантутим цял живот.. и аз искам пич.. и аз съм човек и искам да работя в държавната администрация.. знаеш ли какъв е редът ако не ти харесва една работа.. напускаш и си търсиш друга, по - добре платена или по лека или.. ако те устройва.. аз съм така 20 години. Работя в частния сектор и никога не съм и мислил за стачка.. собственика ми казва давам тези пари за тази работа, помисли си ако те устройва ела и работи, ако не търсим друг. Айде всички държавни служители (ченгета, армия и сие), да процедират така.. не ви устройва, идете в частния сектор и вижте как ще ви изпият соса за същите пари

Ами като искат заплати да идат да протестират пред работодателите си! Държавата не създава стойност, тя се създава в частния бизнес! Стига комунистически глупости, марш на работа! Щото, ако още малко се помотвате и това дето имате, ще изгубите!

Не ги канете, а ги изгонете! Причина: сравнете заплатите си с техните, прибавете към техните още 2/3 от първата за джоб параса, сложете парите за комисии, сложете безплатните разхождания на костюмите им по света и у нас, парата за разни участия някъде си и накрая теглете чертата! Резултата е стотици поправки на нефели закони и резил, резил и срам пред света! Това са лицата вкарани от партиите в Парламента.Вие нямате нищо общо с избора на тези лица. на, най напред си прогонете милионерите вождове в синдикатите.Иначе не става!

По дяволите, да ниски са заплатите няма спор .Но вчела бях за една вноска с бележка в едно дър.учреждение .Влязох в 8,30 излязох супер нервна от безмислените им разговори помежду си , после от врата на врата и къде 10,30 свършихме .Е увеличение Да , но искаме работа , а не протакане .

ти за жълти стотинки се счупваш от работа, нали? даже и на полза роди би работила сигурно! хората са казали-за 5лв свирка за 5лв свири!

А какво стана с Свалянето на Имунитетите на Престъпниците в Парламента - Кирил Петков, Бойко Борисов, Делян Пеевски. Последния отдавна трябваше да бъде осъден за престъпленията по Закона Магнитски. В най скоро време тези вредни управляващи трябва да бъдат свалени от власт чрез всенародни улични протести пред Народното Събрание. Да живее свободна и Благоденстваща България.

Не важи у нас

Никви увеличения за тези търтей и тези заплати им са много

мръсни синдикати

goose

Всички на държавна хранилка се изпочупиха да пишат тук. Като не им харесва заплащането в държавния сектор - има частен, да се изнасят натам. Само че там я няма ситуацията "Шефа иска да бачкаме за трима, добре, че сме петима".

Хората трябва да са на ясно, че са извън приоритетите на това управление и ако искат нещо, то е през нови избори и оставка на тия негодници.

Мисирките ЩЕ ТРИЯТ, докато КОЗЯК не стане ЗАПАЗЕНО МЯСТО на ПРОТЕСТИТЕ. Тъкмо протестиращите през ден ЩЕ ПОСРЕЩАТ и ИЗПРАЩАТ Бай Тулуп, Кирчо, Бойкикев и Пеевски.

Нарече луди медицинските сестри, които се опитваха да и обяснят , че с 800 лв заплата не могат да си изхранват децата.

Ванчето Григорова защо я няма. Нали е по революциите. Аааа тя брои сега ония банкноти до 4000 или е още на президентския пилон.

докато ги управляват американски марионетки, мекерета, подлеци, мижитурки, гъзомийници, подлоги и продажници, назначавани пряко от американското посолство в София, винаги ще живеят в бедност, мизерия и недоимък! Вечно ще бъдат роби, а не свободни хора!

goose

Понеже 45 години под руския ботуш прокопсахме, нали, за това пак ви се иска да ни пратите там. Съжалявам, няма да стане.

Чети статистика. Това, че няква част от хората живеещи в София живеете с илюзии на кредит, а късметлийте връткате надценени имоти и наеми, не означава, че представлявате БЪЛГАРИЯ. България по статистически данни е най-умиращата страна в света, идиотино. В СВЕТА. Кашкавала и сиренето са некачествени но за сметка на това с луксозни цени. Основната продуктова кошница на Българина е в ръцете на германски измамници и локални мутри инсталирани в Парламатора. Това, че си мерите живота с технологични играчки на изплащане и боклуците с хранителни добавки не е ОБЕКТИВЕН ФАКТОР. Обективен фактор е качеството и цената на основните хранителни продукти, те водят до ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ. А 45 години това беше приоритет на Държавата. Пострадал съм достатъчно от номенклатурният боклук тогава. Разликата е, че същите сега са КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ. Толкова сте тъпи, че да ви хвърлят да умирате за далаверите на ДС масончетата еничари ви е малко.

goose

Точно статистиката казва съвсем различни неща :) Но това дървена глава, обучена друг да мисли вместо него, няма как да го разбере.

Много скоро правителствата по Европа ще бъдат изцяло изкоренени от населението нашите политици назад няма да останат ясно е като бял ден заради политиката която водят срещу собствения си народ. Тогава еврите ще проговорят арабски за отрицателно време и то без да искат защото никой няма да ги пита или защитава.

Държавата плаща на укропитек по 2400 лева на месец. Всичко за тях е АБСОЛЮТНО безплатно тук в Абсурдистан. Барат си шарана в 4 и 5 звездните хотели на Пампоровец и на Слънчака. Тия ги лекуват у нас точно за 0 стотинки, без значение от заболяването или оперативното лечение. В момента имаме редовно правителство назначено от Посолството и вместо да се заемат с България и българите, те вече над един месец, работят само за украйна, еврогейският съюз и за великаа Хамерика. Има безброй много належащи неща, които трябва да се направят за България, но те най-напред се заеха с предоставянето на безплатно оръжие за усрайна, за подаряване на атомните реактори на усрайна, подаряването на природен газ на усрайна, и тем подобни неща... Ами да ви еба Футката майна, дупелизци и дупедавци хамериканзирани и еврогейско сбъркани. Да бъде смърт за вазе, дърти педеразе... Беззродници нещастни... Амин....!!!!

goose

Аман от лъжци. Държавата не плаща нищо на украинците, всичко за тях идва от ЕС. включително здравеопазване и т.н. Колкото за безродниците - ти си жив пример. Не ти пука за нищо освен за собствения ти джоб, но си достатъчно тъп, за да не можеш да го напълниш и достатъчно озлобен по същата тази причина, за да мразиш всички.

Всичко идва от ЕС… а откъде има пари ЕС? Ми от тебе и мене, ретардиран такъв!

Я да ни осветлиш ма простакесо евроатлантическо сбъркана, от де се набавят парите в ЕС? Имаш ли, дори и бегла представа лизачо на мазни сиренясали кожени пръчки, че финансофите средства идват от всеки работещ ? Я също да на светнеш, както как се пълнят джобове бре нещастик Хамериканизиран? Дейба и буклуците нещастни дейба.... Безродници сте вий, готови и децата си да дадете (ако имате деца де) за благото на укрите, а това, че България е тотален леш въобще не ви пука на задните отверстия, които за нормалните човеци са изход, а за вас, сбърканяци нещастни, са входове....

В частния сектор ако някой иска по-висока заплата просто си сменя работата. Точно в София брезработицата е реално отрицателна. Работодатели се молят някой да почне да работа при тях. Някак странно е лелки, свикнали цял ден да прекарват в сладки приказки с колежки, да хленчат за по-високи заплати. Да съкратят половината, да почнат да работят малко повече и готово...

Странни протести? Синдикатите ако не извадят на улицата поне 10 хиляди души, значи за нищо не стават! Сега прилича на махленска свада!

Като се вдигнат механично заплатите с 30%, ще се вдигнат автоматично цените с 40%. По-продуктивно ще е да се протестирасрещу корупцията, раздутия административен апарат, лошото управление. Тогава ще се вдигнат и заплатите.

Цените вече се вдигнаха с над 50%, а заплатите на администрацията дори с 10% не са вдигнати вече трета година. Къде я видя тази зависимост...

Че коя бивша република на СССР е богата ? И още има олигфрени, като един по-долу, които седнали да цитират Румен Тъпото Гечев... Докати има такива, България все ще е бедна Гечев, деен учатник в един от фалитите на Българя, тоя олигфрен му се радва......

Преди време си спомняме как ПП и ДБ с всички депутати и лидери ходиха сред протестиращите, прегръщаха се, обсъждаха проблемите им и ги подкрепяха. Ама сега като са във властта полицейския коридор ги пази на 100 метра от протестиращите. Властта много променя хората и като влезнат във властта вече забравят всичко свързано с народа. Има инфлация минимум 100% на хранителните продукти за 1 година но не искат да увеличат заплатите на хората с 10%, но техните заплати се вдигат на всеки 3 месеца и то с много.

Нищо няма да постигнете така изпратете първо група да разговаря с Депутатите и ако не стане влизайте в НС и ги почвате всички подред бой , те от дума не разбират , само от Бой !

Частните компании дават заплати 2-3 пъти по големи от държавния сектор. Защо чиновниците не искат да доѝдат? Ми, лесно е - трява да бачкат!

май идея си нямаш, че и в държавния сектор се бачка. Някой ти е казал, че там само се спи на бюро. Доста си лековерен за бизнесмен...

Защо на униформите на охраната пише на Английски ???

В Уикипедия за България пише, че гражданите реално доплащат около 50% от необходимото и поради ниските доходи на практика все по-малък брой могат да си позволят да се лекуват. Тази сутрин по нова показаха как един лекар не може да си позволи лечение, защото приоритетите на политиците са ориентирани евроатлантически. Разбирайте като в Америка- бездомни, без достъп до възможност за лечение, НО въоръжени до зъби и ''щедро'' финансиращи военни конфликти на чужда територия. От време на време обясняват на населението колко им били трябвали деца и млади хора, ама само на приказки, защото ни гледат как събираме капачки за да спасяваме живот и кроят планове да купуват подводници ....

Румен Гечев: Решенията се взимат от ДПС и се изпълняват от ГЕРБ и ПП-ДБ Всичко в държавата се върти около спасяването на Борисов, каза депутатът от БСП / Снимка: Facebook Всичко в държавата се върти около спасяването на Борисов, каза депутатът от БСП “Странно е, че в страна членка на ЕС през 2023 г. един депутат, който е ръководител на парламентарна група, разиграва цяла България. Няма никакво значение бюджетът, няма никакво значение усвояването на инвестиции от ЕС, няма значение и войната в Украйна. Всичко в държавата се върти около спасяването на г-н Борисов. Той няма поведение на невинен човек. Кой е виновен се решава от българската и европейската съдебна система. Той се крие от правосъдието.” Това заяви народният представител от “БСП за България” проф. Румен Гечев в предаването “Делници” по Евроком. “Оказа се, че при този цирк с покриването на Борисов от българското правосъдие, председателят на Народното събрание си е позволил да нареди на деловодството да не качват решението на Борисов да си даде имунитета в публичното пространство. Тоест г-н Росен Желязков е участвал в укриването на документи от българската общественост, което е осъдително и недостойно. Ние много внимателно следим дали този документ се придвижва към съдебната система”, посочи проф. Гечев, като обясни, че съпротивата ще бъде огромна, защото всички около Бойко Борисов се опитват да го защитават с пълна сила. “През годините съм казвал, че решенията се взимат от ДПС и се изпълняват от други партии - в случая ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това управление е изключително арогантно и нагло към опозицията, тъй като за първи път опозиционните партии не участват в управлението на нито една комисия”, възмути се социалистът. Според него се действа нагло и безкомпромисно по две причини. Първата - спасяването на Бойко Борисов, а втората - парите, които управляващите искат да усвоят. Народният представител от „БСП за България“ намери връзка между гласуването на бюджета и спасяването на Борисов. Според него ГЕРБ-СДС и ДПС са извили ръцете на ПП-ДБ с отхвърлянето на бюджета в десет комисии. Той обясни, че това е било знак, че ако не се продължи с операцията по спасяването на Борисов, тогава бюджетът не минава, а ако бюджетът не мине - правителството пада. Проф. Гечев коментира по-детайлно бюджета: „Миналата година, по данни на НСИ, инфлацията е 15%. Тази година е 9%, което общо прави 24%. Ние вече сме обеднели, а покупателната способност на българите ще бъде два пъти по-малка”, каза той и разясни какво предлага БСП: “Подготвили сме между първо и второ четене да внесем пакет от 800 млн. лв., който да намали разликата с инфлацията и да не ощетяваме работещите млади и пенсионерите.” Според него социално-икономическият пакет, който предлага БСП, може да бъде приет без да се напряга бюджетът и без да се пипат другите параметри. Той добави, че не е трудно да се осигурят подходящи условия за младите работещи в областта на науката и техните семейства. “Това е трагедията на България - тя се управлява от политически слугинаж. Такива политически натегачи, такива безродници - аз не съм виждал никъде”, каза Гечев, като коментира ситуацията с АЕЦ “Белене”: “Ако проектът в Белене беше завършен, нямаше да има напрежение в бюджета, щяхме да имаме достатъчно средства, както за фондовете за работещите млади семейства, така и за пенсионните фондове и за развитието на науката и образованието.” “Досега Белене не се довършваше, тъй като се лъжеше, че попада под санкции, а има решение на ЕК, че санкция за ядрената енергетика няма. Сега цинизмът е на върха - как реакторите не могат да се довършват с руска помощ в България, но могат да се довършват в Украйна? Това противоречи на здравия разум”, коментира социалистът. “Да се твърди, че ще дадем 100 БТР-а на Украйна, които били предвидени за Възродителния процес, е цинизъм. Тези БТР са произведени с парите на българския народ. Те са в резерва на българската армия”, разкри народният представител. Той добави, че това което се печели от продажбата на муниции, е в пъти по-малко от това, което се губи благодарение на политиката на ЕК за енергийните доставки. Според него, ако оръжейните предприятия печелят - цялата икономика губи. На финал, проф. Румен Гечев отбеляза, че дори и настроенията да са били за редовно правителство - с тези управляващи е по-добре да се стигне до нови избори.

Интересно,защо депутатите в последните 3 години на три пъти си вдигнаха заплатите с по 1 минимална заплата,а за народа грънци... Милиарди се наливат в помощ на Украйна,държавата дори тегли заеми,които да дава на Украйна,пари за украинците има,нон стоп ни се говори,как трябвало да се помага на украинците,втръсна ни се от тях,за народа никой не мисли от тия де са на власт,тези същите наложиха локдауни и унищожиха хиляди бизнеси,тези същите оставиха без работа стотици хиляди,сега нон стоп за Украйна говорят и пари за нея има,за народа няма,за медицински хеликоптери пари няма,за детски линейки пари няма,за помощ на тежко болни деца и възрастни няма,стигнахме до там,че да се правят разни кампании и народа да събира пари я от капачки,я от друго за да се помогне на някого,защото пртавителствата на ГЕРБ-СДС-ДОС-ДБ-ПП не мислят за народа,а от къде може да се точи държавата и да се краде още и още,да се разпродава всичко и да се досъсипе де що е останало нещо свестно... Най лошото е,че народа продължава да спи и да гледа тоя цирк де му разиграват бокл.ците горе и не излиза да ги помете,а точно тези ни копаят гроба!

Да не слънчасат? На синдикати не вЕрвам,ама хич! И аз съм бил работещ-беден.Та през 2003 г.,ми омръзна и заработих за себе си.Не,че забогатях-у нас,такова животно,постигнато с труд-нЕма.Но,продадох едно друго,взех кредит,купих помещения8инвестиция/,оборудвах ги,узаконих ги,наех 4 човека и заработих.Често тегаво,трудно,няма платен отпуск,няма болнични,няма събота,понякога и неделя.Трима от четиримата,още са при мен,цели 20 години.Не мрънкам,не протестирам,ако Държавата да е направила всичко по силите си,да не ми е лесно.Но,съм в пъти по-добре,отколкото ако бях останал.Да,6 години след старта,на море не сме ходили.Внасям във Фиска,яко при това,като работя-пари има.Ако ме мързи-няма.Такива ми ти синдикални истории.

За това анти-българско правителство, най-ценните хора в държавата като лекари и учители не са важни. Важно е да подаряват оръжие на Украйна. Важно е да ни вкарат в еврозоната, като НЕ допуснат хората да бъдат питани дали искат или не. Искрено се надявам скоро да има нов народен съд. Това е единствения начин да се очистим от националните предатели от ПП/ДБ.

Защо ги канят а не ги докарат ? Погледнете само какви гащнищи в униформи имаме , тия в нормална държава ще са боклукчии , а у нас са с привилегии ? Дори БОГ не може да ни спаси !

Протеста трябва да е пред Посолството . БГ Правителството е зависимо .

Протестират , естествено хората на държавна хранилка. Докато не се редуцира числото на държавните служители не съм съгласен да им изкарвам аз заплата, по-голяма от моята. Като не им харесва , в частния сектор има огромен недостиг на работна ръка..

и в държавния сектор има недостиг на квалифицирани кадри, защото при тези заплати младите хора предпочитат да са сервитьори. И никой от администрацията не може да скрие доходите си, защото му минават по банков път. А всеки един честен частник, при когото отидат така мразените чиновници, им иска парите на ръка. А за качеството на предоставяните им стоки и услуги можем да говорим много, но няма да са хвалби...

Бюрокрацията е раздута на макс, и всеки опит да се промени нещо среща отпор , и ново реване за още $$$.Преди няколко дни даваха филмче за балт. републики, и как различни услуги стават по електронен път.Горди хората , че фирма може да откриеш за 15-20 мин. Тук една кола да регистрираш, и ти се разгонва фамилията..

Тук за едно направление да получиш ти се разгонва фамилията.

що не дойдеш ти да се "храниш" с 1000лв брутна заплата? достатъчно свободни места има!

На фашисткото правителство на неофашиста Денков, разпускане на компрадорското народно събрание сформитано от посоството на САЩ и нови избори незабавно.

Само че спуснатите да управляват са слуги не на българския народ а на американското посолство. И се занимават с техните интереси в Украйна.

Само да не дамляса някой в тази жега.

Държавните служители получават службицата си в замяна на лоялността си към партията. И, изненада, заплатата ниска. Подкрепям ги за по - високи заплати, даже двойни на сегашните. Само, че да захванат да работят истинска работа, с цели и резултати като всички останали хора. Половината да бъдат уволнени и да си намерят работа в реалната икономика и да спрат да тежат на обществото. Работа има за целият китайски народ. А дано ама надали. Партиите си пазят електората, ще закърпят положението до следващият път.........

Аз имам 1600 лв. заплата. Ела на мойто място да работиш по 10 ч. на ден .Не можеш да издържиш една седмица при тази натовареност, а и може интелекта да не ти стигне защото това е много високо интелектуална работа.

Явно сте умен и работлив. Потърсете нещо по - добро. Гарантирам ви, че за няколко месеца ще намерите. Стига сте слугували на партиите за трохи. Не им ли разбрахте номера, крадат ви цял живот. Аз къде съм, няма значение в случая, говорим за вашите проблеми. Ако това ви успокоява, бил съм във вашето положение и съм си решил проблема като съм направил горното. Пробвайте.

какво се случва с бизнес който работи зле - фалира! бива заместен от по-ефективен/качествен/надежден конкурент. какво се случва с държавна институция която работи зле - рефинансира се, централния бюджет и плаща версиите, увеличава се бюджета и, още и още пари ...

заповядай и ти да се "редиш пасианси" с 1000лв брутна заплата? достатъчно свободни места има!

Всички протестирщи са агенти на Радев. Що не протестираха по негово време на Гълъбчо пред кабинета?

Никой никога не е казвал, че ако работиш, няма да си беден.

Само с плакатчета не става. Мислите ли че след като тия вътре се разписват срещу 6000+ и още неясно колко рушвети, им пука колко взимате вие?

Преди няколко месеца имаше една констатация на КНСБ - България разполага с Брой на Държавна Администрация , която може да управлява Света . Няма НЕТ , Няма Сайтове .Всичко се пише с Молив и Химикалка .

Държавната службица голям кяр, по цял ден си клатят краката сега седнали за още пари да риват

Тумба лели на държавна хранилка, които по цял ден редят пасианси, палят цигара от цигари и пият по 20 кафета, искат от моите данъци и осигуровки, да им бъде вдигната заплатата. Като им я вдигнат ще бъдат още по-мотивирани да бъдат още по-сърдити, кисели и неуслужливи, когато ми се наложи да се сблъскам с тях, т.к. няма електронни услуги. Хвала!

Интересна снимка - цяла орда от бабички и лелки натикани на хранилка в НОИ. На тея бабишкери "работата им" е цял ден да стоят на едно бюро, и да прехвърлят някой лист хартия от едната папка в другата. И затова получават огромни заплати и бонуси. Като искат по-големи заплати - да въврят в частния сектор. Там хем ще почнат да плащат осигуровки и ще бъдат от полза на държавата, хем ще трябва за да ядат - да работят и да произвеждат реален продукт. В тая администрация са научени да седят и да клюкарстват по цял ден и затова трябва да им увеличаваме заплатите ли?! Нормално работещите вече изнемогваме - постоянно ни увеличават данъците за да издържаме тази орда от нищоправци! На всичко отгоре, тия освен, че не произвеждат никакъв продукт, не плащат и осигуровки. Трябва спешно да започнем съкращения в държавната администрация.

Дреме им на управляващите! Те са вътре на сянка с климатици и депутатски кюфтета за стотинки! А вие печете рогове на 40гр! Глас в пустиня!

а тез полюциай не искаха ли и те 10% увеличение щот са там да вардят падишаха