Той е предпоследният тотомилионер, след като в неделя падна рекордният джакпот от близо 8 млн. лв. в 6/49. Късметлията все още не е известен, печелившият фиш от 4,40 лв. в Съединение в събота. Тази сума е най-голямата индивидуална печалба в 60-годишната история на тотализатора.

Румен Пеовски удари в четвъртък джакпотът от 1 663 872,70 лв. в 33-ия тираж от 6,/42 с филш от 1,20 лева в тотопункт в благоевградския квартал „Струмско“ срещу хранителен магазини от веригата „Стоми“. Щастливите числа  са 5, 12, 16, 24, 32, 42

"В сряда пуснах еврофутбол след това и фиш в тото пункта в Струмско, като няма да забравя думите на служителката, която ми каза дано да спечелиш. С тези числа съм удрял и петица, с тях играя близо тридесет години, като няколко пъти съм сменявал последната цифра“, сподели Румен Пеовски пред "Вяра".

По думите му през живота си от тотото е печелил две петици, но сумите били малки.

Жена му работи в Англия. При нея са и синовете им Георги, на 28 г., който е студент там, и година по-малкият Мирослав, който се занимава с фризьорство.

Първото нещо, което ще направи, след като вземе парите, е да купи апартаменти на децата.

"Големият син иска жилище и ателие в София, а другия иска да си купи жилище в Испания, където е приятелката му. Съпругата ми работи в Англия, като детегледачка, в момента си търси сменник и щом се освободи и се прибере, ще започнем ремонт на къщата. По заръка на майка ми ще помогна на черквата в село Покровник и на едно болно дете от селото, с което сме роднини", казва Пеовски пред "Струма".

За него в селото се знае, че от години не пропуска да пусне тото фиш на всеки тираж.

"Късметът отива при тези, които системно и редовно играят, а Румен е един от тях“, коментира кметът на Покровник Методи Цонев пред "Струма".

"Повече от 20 години Пеовски не пропуска тираж, с колелото два пъти в седмицата отива до най-близкия до селото квартал на Благоевград „Струмско“ да си пусне фиша. Няма студ, няма пек, и най-лошите метеорологични условия не го спираха да вземе разстоянието Покровник-Струмско-Покровник и да опита късмета си, като освен на Тото 2 залагаше и на мачове, и беше абсолютно сигурен, че ще спечели”, допълни селският управник.

Румен Пеовски на няколко пъти уцелвал по-малки печалби, за които също се разбирало в селото, последната, която помнят съселяните му, били 250 лв. от петица.

Касиерката Росица Корчева преди дни припомни, че това не е първата голяма печалба в същия пункт, преди години жена от квартала спечелила около 3 млн. лв.

През последните години късметът на все повече се усмихва на хората от  Югозападна България.  През март 2012 г. фиш, пуснат в Разлог, спечели 1,6 млн. лева. През януари 2013 г. 83-годишен дядо от Бобошево спечели близо 4,7 млн. лв. През юли 2015 г. Полина и Николай Динкови от Благоевград спечелиха рекордните за тогава близо 7,1 млн. лева от 6/49. Три месеца по-късно пастирът Здравко Траянов от петричкото село Първомай спечели 1,65 млн. лева от 6/49. През март 2016 година пък фиш, пуснат в Банско, спечели близо 6 млн. лева.