Тази сутрин в интернет беше публикуван видеоклип, на който се вижда как двама младежи ритат повален на земята възрастен мъж.

Полицейските служители са реагирали веднага след публикуването на клипа.   При разследването е установено, че инцидентът е станал преди около четири месеца в градинка до блок номер 9 в кв. "Слатина"
Във форумите първоначално се коментираше, че вероятно побоят е извършен в градинка в "Дружба 1"

Задържаното тази сутрин непълнолетно момче от София е регистрирано за съучастие в кражба на мобилен телефон. Установен е и другият извършител - също непълнолетен, който в момента е извън пределите на страната, съобщават още от МВР.

Видеоклипът предизвика остро възмущение на потребителите в социалните мрежи и дори закани за саморазправа с побойниците. Няколко десетки  тийнейджъри дори се събраха пред НДК за да издирят и накажат побойника на възрастния мъж.

Клипът е разпространен в социалните профили на Николай Димитров, който иска да бъде запомнен като Ники Даниелс Корлеоне – Буеса, и на приятеля му Алекс Тасков. Двамата са разпознати като младежите, които догонват възрастен човек, ритат го на земята, докато трети снима. Според полицията операторът е 14-годишна ученичка, предаде бТВ.

Ники, по прякор Буеса, е известен в „Дружба”. Оставил е графити подписа си на доста стени из квартала. Именно той е задържан, а другият участник в побоя се казва Алекс. Бивша съученичка на Николай разказа, че я е тормозел в училище.

Родителите на Николай са разведени, той повтаря 8 клас и вече се е срещал с полицията като нарушител за отраднат мобилен телефон от физкултурен салон., обясни началникът на Осмо РПУ Даниел Пашов.

Докато е в полицията, Николай разбрал, че в интернет се организират групи срещу него, които му готвят побой.
От полицията заявиха, че ще вземат мерки за сигурността на Николай. Той е непълнолетен и по закон не носи наказателна отговорност. Най-тежкото наказание, което може да получи, е настаняване във възпитателно училище.

Скандалното видео е свалено от YouTube, тъй като нарушава правилата на сайта.

В края на юли варненски младежи разиграха отвличане на свой приятел, за да снимат клип. Стреснат очевидец обаче веднага подал сигнал в полицията.
Два часа по-късно полицаите задържали седмината "похитители" – на възраст между 18 и 21 г. Заедно с тях е бил и „отвлеченият”, който се оказал техен приятел. Младежът е на 20 г. Пред разследващите те обяснили, че са направили инсценировката, за да я заснемат с мобилните си телефони за забавление.
Случаят бе предаден на прокуратурата.