Продължава усложнената обстановка в Тетевенско след обилните дъждове. Остава в сила бедственото положение в общината. В най-засегнатите села - Глогово и Градежница, през целия ден има екипи на пожарната, които помагат да хората да се справят с последствията от валежите и наводнените имоти.

На място през целия ден бяха и областният управител Георги Терзийски и кмета на общината д-р Мадлена Бояджиева.

Терзийски заяви за БТА, че три махали в Глогово остават откъснати. В едната махала е разрушен мост и част от пътя, в другите са разрушени най-малко две мостови съоръжения. Осигурена е храна на хората. Изграден е дървен пешеходен мост до едната махала, за да може да се преминава пеша.

В сряда на място ще пристигнат експерти, за да предложат какво да се направи с разрушените съоръжения.

В двете села с помощта на верижна техника се работи по възстановяване проходимостта по улиците и изграждане на временни диги, тъй като реката на много места е излязла от коритото си и е наводнила десетки къщи.

Водата бавно се оттича от имотите на хората, въпреки че и в късния следобед дъждът продължава.

Пътят Глогово - Градежница е проходим, но на няколко места има свличане на земни маси. Свлачища има и в района на Черни Вит. Няма затворени пътища.

Възстановено е електрозахранването в селата, заяви кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева. Поради прекъснат водопровод част от Градежница е без вода.

В Тетевен обстановката вече се е нормализирала, но в един от кварталите има свлачище до къща и хората са изведени от дома си.

36-годишен мъж е загинал под връх "Червен" край Тетевен в следствие на обилните дъждове. Мъжът е оставил джипа си до къща за гости и е тръгнал към града пеша, опитал се е да прекоси вада, при което водата го е отнесла. Тялото му е била намерено днес около 11.30 часа. Образувано е досъдебно производство по случая.

МОСВ съобщи, че се очаква покачване на речните нива. Предупреждението е във връзка с прогнозата на НИМХ - БАН за очаквани интензивни валежи с количества 20-40 л/кв.м, на места до 60-80 л/кв.м, гръмотевични бури и локални градушки.

Метеоролозите предупреждават и за опасни метеорологични явления в 25 области от страната и през следващите 3 дни.