Без промяна остават цените на шезлонгите и чадърите по варненските плажове през това лято. И тази година те са между 2 и 20 лева. За гостите на най-големите хотели край Варна плажните принадлежности са безплатни и са част от ол инклузив пакета, предаде БНТ.

Най-ниски са цените на плаж "Кабакум - Север" край Варна, където за шезлонг и чадър се плаща по 2 лева.

На съседните "Кабакум - Централен" и "Русалка", цените са по 2-3 лева по-високи.

Най-високи и тази година остават цените на плаж "Св. Св. Константин и Елена"-север, където чадърът струва 20 лева, а шезлонгът - 10. В съседният до него плаж те се предлагат на три пъти по-ниска цена.

Цената на сянката на градските плажове във Варна остава непроменена тази година - чадър и шезлонг струват по 5 лева. За някои туристи цената обаче е висока и те предпочитат свободната зона.

От може би 4-5 години цената не е променяна, обясни един от наемателите на градския плаж във Варна Дирон Ръсовски. Засега няма очакване за повишаване, тъй като цената е фиксирана в договорите за наем и концесия и те не могат да бъдат променяни.

В момента на варненските плажове свободната зона е над 60% така че гражданите могат да бъдат спокойни, подчерта Ръсовски.

По 10 лева за плажни принадлежности плащат летовниците на плажа в курорта "Златни пясъци".

Стриктно се спазват изискванията каква част от плажната ивица да бъде платена, защото проверки се извършват всяка седмица, казват спасителите на плажовете край Варна.