Тази вечер, минути след 19.30 часа, е постъпил сигнал за произведени изстрели по автомобил в района на бул. „Цариградско шосе“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вижте снимки >>>

Джипът е спрял на бензиностанция, за да зареди. В това време на бензиностанцията пеша пристига въоръжен мъж и стреля по посока на паркиралата кола. Колата е надупчена с няколко куршума. Шофьорът е с леко нараняване на ръката.
 
Извършва се оглед на място. Предприети са заградителни и издирвателни действия.

Митко Русия е простреляният на бензиностанция на булевард "Цариградско шосе" в София, съобщи БНТ. Той е бил в компанията на свой 50-годишен познат. Надупчено е стъклото на страничната дясна врата на джипа му. Вероятно са изстреляни повече от 4 куршума.

Полицията издирва стрелеца, който е избягал пеша.

"Имаме конкретно описание на мъжа, който откри снощи стрелба в близост до бензиностанция на Цариградско шосе", заяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР Георги Костов.

Това не е първата стрелба по Димитър Кирилов - Митко Русия. Известен на полицията с множество престъпления, 39-годишния мъж бе прострелян в столичния квартал “Младост” 1 през декември 2013 г.

Той е регистриран за домови кражби, кражби на автомобили, както и за други видове престъпления.

Има данни, че е бил в бизнеса с проститутки. Бандата на Митко Русия изнудвала проституки чрез физическо и психическо насилие да плащат всеки месец по 100-200 лева.