Остава бедственото положение на много места в страната. Обстановката след обилните снеговалежи започна да се нормализира, но все още има критични места. Най-тежко е в област Разград, общините Крушари и в област Добрич, Криводол и частично в община Враца. Хиляди потребители все още са без ток. Там на места преспите сняг достигат 2 метра и електроразпределителните екипи не успяха да достигнат, заради затворени пътища до тях. 

В София по информация на електропреносното дружество авариите ще бъдат отстранени до 10:30 ч. днес, а в областта, където в много малки населени места няма ток - аварийните екипи се очаква да се справят до обяд. Особено тежко с електрозахранването е положението и в Ловеч, Плевен, Монтана и Враца.

Десетки хиляди домакинства в Северна България са и без вода.

Много села в Североизточна България също са без ток. Няколко села около Сливен и Пловдив също са без ток. За 55 училища днес е неучебен ден, а в 17 училище децата ще учат онлайн.

След обилните снеговалежи в последните няколко дни, придружени със силни ветрове, негативните форми на релефа по стената на Витоша са се напълнили със сняг, което означава, че може да има лавинна опасност по тези места, предупредиха от Планинската спасителна служба (ПСС) - Отряд София във Фейсбук.

Планинските спасители препоръчват при разходки на Витоша над хижа Алеко туристите да минават само по "Зелената писта", следваща сравнително безопасния зимен маршрут.

Ако все пак се озовете на стената, избягвайте да минавате под въжетата на старите лифтове и влекове, тъй като там са основните "дупки", по които падат лавини, апелираха от ПСС и обърнаха внимание, че там неведнъж е имало инциденти, някои от които фатални.