Коментари - Стотици населени места все още без ток, 55 затворени училища и лавинна опасност на Витоша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Просто пробиха мрежата, изградена от Тодор Живков, а вчера пуснали некъв свиня по една Телевизия да пита, що не сме разстреляли Тодор Живков, както направили румънците....що да го разстреляте бе, свиньо, затова, че ви построи електроцентрали у ви изгради електропреносната мрежа, която ползвате вече 35 години за грабене н народа, вие соросоиди свине малоумни ...и тока при Тодор Живков беше 2 стотинки на киловат, без никво такси за достъп и пренос....шибан малоумен просташки не народ, а мърша....Като избиваш, плюеш и мразиш тия, от които си видял само просперитет и сигурност и добро и хвалиш тия от които получаваш само мизерия,разграбване,разпад, войни . .е така ще е- ще мрете и това е само началото...

Ами като беше толкова хубаво при бай ви Тодар защо го махнахте вие комунистите бре. От ДС И КГБ. Нямаше тогава СДС и ПП.

88888

И така, считам, че освен ако не е заплашвал с убийство служители на енергото, този гражданин НЕ Е извършил '"вандализъм'', 1во, защото такова престъпление НЯМА описано в НК, и 2ро, защото НЕ Е повредил/ унищожил/ повредил непоправимо чужда собственост- когато е отишъл в офиса им, е намерил контакт и е включил в него грилът си, а не е повредил дори контакта. Ако в стаята нямаше контакт, той не би могъл да си включи грила. Направил го е много хитро. Освен това- ерп-тата имат ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да инвестират в постоянен ремонт на енергопреносната мрежа и в подобрението й , което задължение явно не е изпълнено, след като МАСОВО се късат жиците при всеки по-обилен сняг. Да не говорим, че е вероятно и на промишлен ток- н ми е известно автосервиз да не работи с примишлен ток. Значи, плаща си човека като поп, редовен е в плащанията си към енергото, а те не благоволяват даже да му отговорят по телефона, че има повреда по трасето и затова той няма ток в домът си. И аз да съм, и аз ще реагирам така. Време е да се спре с това ''отминаване'' на отговорността на ерп-тата. Неслучайно съжалявам всички хора, които живеят у нас по селата- винаги имат проблеми с тока или водата, и тпве е периодично, не е инцидентно, особено зимата и лятото. Така не се живее нормално. Всяко съвременно домакинство се захранва от еленергия- без значение дали в него всичко е мииле или не е. Ако човек не инвестира САМ в поне 3 отделни о независими един от друг начина за захранване на домакинството си с еленергия, то няма никакво значение, че домът им е голям като прогимназия или че имат последната дума на техниката в домакинството им- резултатът е един и същ, изгорели елуреди и ненормален начин на живот.

Плюс ЕРП се опитва да сплаши така всеки клиент , който за в бъдеще ще си потърси правата при тях...

Колко е валяло там бе

Абе нищо не е валяло - говореха, че не могат да минат през преспи дълбоки 1 м. На публикуваните снимки в нета не видях и 1 м сняг

Тука е София ни оставиха три дена без топла вода, точно като обявиха , че ще пускат парното....три дена звънях на 0700 111 ....и там квото беше общонационални я номер на Топлофикация и никой не вдигаше ....Телефонът на КЗП е същития, пускат ти менюта да те таксуват и никой с месеци не вдига. На КЗП телефонът два месеца звънях всеки ден и Николова й не вдига ...Тия гастрольори по телевизия зиите що не почнат да проверяват защо държавата умря на практика и хората са оставени на доизживяване ...

Удобно никой не споменава и коментира сумата на разпределените дивиденти от енергоразпределителните дружества, сумите на планите "за управление" на холдинговите им дружества и офшорни "консултантски" компании. Там се крие разковничето , за другото е следствие и от всички тези "пренасочени" пари.

Трябва масово да се завеждат дела срещу ЕРП та. И да се пита къде са тия милиарди, те са получили от гражданите повече пари по тая линия, отколкото производителите на самия ток

Това означава ли, че няма да има ток , докато вали сняг, каквото някои години се случва по няколко месеца -3-4-5 месеца, дори и март вали често....

Костов даде тока на чужденци. Същите си отовориха лъскави офиси и аутсорснаха каквото може на външни фирми - поддръжка, отчитане на електромери и пр. и пр. Това е легалният начин за източване на печалбата и да се плаща по-малко данъци. Дребните далаверки не ги броим. А на абонатите се пращат фактури от 10-на реда цифри, за които ти трябва висше образование да ги разчетеш. Не се поддържат трасетата на електропроводите. И тази работа се аитсорсва на малки фирмички, които гепят парата и наемат Манго без договр за по 50 лв, на ден да реже клоните. А Манго знаем качеството на работа на Манго - заваля 10 см и спря тока на половин България.

Интересно как са оцеляли всички тези хора когато имаше истински зими преди десетилетия. Толкова кекав народ се ражда вече, че накрая няма да могт да си завлечат задниците и до някой мол..

Ами хората и сега оцеляват, но да си мълчат и да чакат пролетта ли?!?

Не, трябва да качват всичо у фейсбуку и да реват с пълни гърла!

А не бе - ще сменят памперсите на плъха Денков за да му е чисто и топло.

Крайно време е да се намерят хора с калашници и да почистят и парламент и министерски съвет... А после да се пуснат към партийните централи и да чистят до крак ! Изроди недни изокрадоха държавата ! 35години не не нактадоха ,не се наядоха и не се напиха !!! Кражби ,грабежи ,предателства ,наглост,разруха ... Поголовно и навсякъде кафето се обърнеш все същото ....каканижат за Европа и за НАТО и до там ...а нас българите кучета ни яли !!! Майната им на всички имащи се за " политици" !!!

88888

''...„В крайна сметка ми казаха, че до час ще имам ток“, добави той....'' Значи, ТОВА е начина за справяне с ''проблемите'' на ЕРП-тата, защото, видно от настоящата статия., в тези населени места в България, в чието Енерго не са нахлули така, все още НЯМА ел. ток. Ей заради това ще се множи подобно поведение, особено след като вече е ясна 100 процентовата му ефективност...

88888

Побеснелият Явор, разпънал софра в Енергото в Силистра, шокира с какви минижупи сварил служителките ВИДЕО Ако моето поведение е вандалско, тяхното какво е – 30 часа съм без ток, пита човекът, който стана известен на цяла България с постъпката си „Смятам, че всеки ще излезе извън нерви, ако от 30 часа няма ток и има две малки деца, които плачат, че замръзват.“ Това заяви Явор Павлов – човекът, който в последните часове стана известен с това, че нахлу в енергото в Силистра, след като часове бе без ток. Той си занесе там скаричка и реши да направи сандвич за себе си и децата си, които гладни студували в дома му. Явор Павлов живее в село Калипетрово. В дома му вече има ток и той спокойно обясни мотивите си за своеобразния протест. „По принцип съм спокоен човек, имам сервиз. Това е начинът да се протестира, защото, ако си стоим вкъщи, нищо няма да се оправи”, твърди мъжът. Не смята обаче, че е прекалил. Павлов е бил задържан за няколко часа и му е бил съставен акт. Предстои компанията да внесе жалба в прокуратурата за вандалско поведение. „Звънях в понеделник на енергото и никой не ми вдигна. Реших да направя закуска на децата на топло и отидох. Там в офиса им жените бяха по къси полички и се смееха, докато моите деца замръзваха. Питах смешно ли им е“, припомни Явор. „В крайна сметка ми казаха, че до час ще имам ток“, добави той. „Това са начините човек да си търси правата. 6 млн. българи ме видяха и ми пуснаха тока“, заяви Явор. „Принципно съм спокоен човек, монтьор съм, правя коли. 15 години в чужбина съм работил, за да мога да си направя сервиз в България“, каза той. „Ако моето поведение е вандалско, тяхното какво е – 30 часа съм без ток. Дори телефон не вдигат. Ако станеше нещо с някое от децата ми? Кой ще е виновен, пак снегът? Как пък всяка зима зимата ни изненадва. Как един път не бяхме подготвени. Не мисля, че съм прекалил. Призовавам всички, като имат като моя проблем, да постъпят както аз“, каза Явор.

Не си прав! След,като закъсаха снегорини и тракторите се оказаха безпомощни се видя,че БТР-те,които вършеха работа- миналата година дори пробиха път до с.Мугла на границата и помогнаха, защо сега не признават грешката си с лишаването на МВР от тези машини.

Тези БТРи троле, не са палени от 40 години. От времето на възродителния процес. Няма и да запалят.

Абе армията все трябва да има останал някой БТР или някоя друга верижна машина - въпросът е защо не помагат?!? Някой трябва да им нареди. Не се вижда никаква организация.

На армията подобни задачи не и влизат в работата. Има си МВР.

Абе могат да помагат при извънредни ситуации - и друг път са го правили

Народен гняв можеш да видиш или ако е платен или ако оставиш българина гладен, на тъмно или на студено:))))) Иначе си търпи и "всеки сам си преценя":)))) Трябва да си доста некадърен, за да разгневиш българина, ако някой не плати торба злато за това:))))))

ㅤ

"Десетки хиляди домакинства в Северна България са и без вода." Ще има режим, казват. Докато се напълнят водоемите, казват. Изваля се (няколко дни безспир), валя и сняг, реки, езера и язовири препълнени - вода няма. Във вода газим, жадни ходим.

Като няма нормално управление това е резултата.

Че общините не могат да си изчистят Поне веднъж ще отговорите ли?

ㅤ

Когато мислиш първо за обезпечеността - финансова и техническа - на собствения си народ, а не слугуваш на чужди интереси в полза на трети страни, тогава всичко ще е много по-добре.

кой трябва да контролира как си вършат работата общините

Не ми отговорихте по никакъв начин. Не ме интересуват тролските ви мнения...а реални отговори

ㅤ

Кое е трол, бе тъпанар?!! Че държавата е абдикирала и всеки се оправя както може, това ли е тролене? Или че раздаваме наляво и надясно и малкото, което ни е останало, на това ли викаш тролене?? Ти си толкова тъп, че даже не знаеш значението на тази дума!!!

100 години след електрификацията, затваряме държавата при първите снежинки за зимата.

При снеговалежи някъде в България има аварии... Но разбира се не ви плащат да си спомняте такива детайли

защото някой не си е свършил работата през лятото. Но разбира се, на теб не ти се плаща да мислиш.

Защо искате оставка на правителството? Това е загадката на която ви е страх да отговаряте

защото не е контролирал общината да си свърши работата. За съжаление оставките ги гледахме само по времето на омразния Бойко Борисов. Не пожали дори и Цветан Цветанов. ама иначе "е лош" и "много краде".

Но да отговаряме на въпроси тука е АНАТЕМА... Ехх какъв рай е да си анонимен трол на заплата в Дир.ру По цял ден си пускаш пропагандата...някой ако те пита нещо...може да го обидиш на жългопаветник, джендър и темподобни....но разбира се не и отговаряне на въпроси. Да живее новата професия в България(за жалост данъци не плащат) ТРОЛЪТ

ㅤ

Кое е пропаганда, бе тъпанар?!! Че държавата е абдикирала и всеки се оправя както може, това ли е пропаганда? Или че раздаваме наляво и надясно и малкото, което ни е останало, на това ли викаш пропаганда?? Ти си толкова тъп, че даже не знаеш значението на тази дума!!!

Мамицата ви мръсна това е застрашаване на националната сигурност,къде оня киро пускайте го на 800 метра височина без въздух да спасява хората,къде са ония кърлежи гнома и мравояда глас не им се чува ,мамицата ви мръсна тангаренко в Киев на топло ли е да искарва БАТовете ,къде е медицинския хеликоптер да разнесе агрегати по болниците и да вземе хората за хемодиализа или и тях ги подарихте ,майка ви дееба боклуци хората как ще си купят лекарствата с електронните рецепти,натаняхуй ли мина Путин ли бомбандира е украйна се оказа по добре от нас при война .ВЪН от родината канадски измамници така не се управлява държава по парапетите

Хвала на сглобката! Хвала :)

Дойде синчето на ДСто , и се върна времето на режим на тока !!!! Романтика на свещи и печки на кюмур

негативните форми на релефа по стената на Витоша са се напълнили със сняг, А ако беше паднал снега в положителните форми ?

Какво общо има Русия с това, че ППДБ са пълни некадърници и държавата е в колапс от 20 санта сняг.

Олеле, не мога да седна, скъсаха ми халката вчера !

Ми като е паднал сняг, изчистете си, като няма ток пуснете си. Знаете само да мрънкате!

Да добавя само, че съм педераст и редовно ми масажират ауспуха !

За това Русия е номер едно на спинозно болни

А сащ първи по бездомни и брой на празни жилища Ганьо, гледай си кочинката

София, кварталите... Са като пряк път за Пирогов... Кметовете приемали сигнали по каналния ред... Не харесвали прекия път през онлайн групите на районите.... Ти да видиш. А селфита побликуват там.

Само от една лека въздишка на чичко ви Путин, модерна и европейска, натовско - Хамериканизирана България е в колапс. Не ми се мисли какво ли ще се случи с велик Абсурдистан, ако чичко Путин кихне към нас.

Дека са БТР-те и армията, бе? Нема...

И аз ше искам оставката заради падналия сняг

Шило

Или за бездействието на държавата в лицето на гражданска защита, да речем?

Но разбира се пак минаваш покрай капките

Май нещо си влюбен в Шило-то? Или си фиксиран върху него? Личен трол ли си му? Казаха ти- напиши си в търсачката и виж.

Ало промянатааа !!! Кога ще ми пуснете тока мамицата ви

Но мерси за пошлата пропаганда

Искайте оставки....заради паднал сняг. Когато предни години имаше аварии...защо не сте искали оставки на Герб....аа да...не ви е било платено

В България наистина има "промяна"!!!!! Партиите от "сглобката" дълбаят дъното на дупката в която вкараха страната все по-надолу !!!! Нищо че е студено, нека софиянци пак да полежат по жълтите павета!?!? Белким помогнат с нещо ?????

Чакам.... Нали викаше че е имало същите протести и срещу Борисов. Нали казваш че всеки път като имало аварии в България се искали оставки на правителствата... Казах ти...дай да ги видим тези статии... А няма още отговор...разбира се на другите отговаряш но когато става дума за ДОКАЗАТЕЛСТВО... и те хваща мъглата

Шило

Тъпако, ама архиви, търси си. И виж реакциите.

Понеже аз не намирам . Но ти викаше че е имало.. Хайде чакам

Северозападналото ЕРП е вече руско! Ще имате ток като за дълбока руска провинция вече - по веднъж седмично.

Ся сичкото тарикат, дето ми се подиграваше за панелите, на опашка в студа пред портата да си заредяло телефоните! И о чудо, слънцето работило и в облачно време! Малко, ама повече от енергото.

Шило

Това остана- недостиг на електроенергия...

"негативните форми на релефа по стената на Витоша" са се напълнили сняг и има опасност от лавини . Ами взривявяйте тия негативни форми и готово - няма да има лавини ?!

https://www.cbc.ca/news/canada/ottawa/ice-storm-ottawa-20-years-later-1.4470067

докога ще е това

Цяла зима. Още е краят на ноември.

Със сигурност ЕРП-тата правят бойкот на правителството. Тези хора побесняха че им се отнемат далаверите и гледат с всички сили да не изтърват кокала. В нашата област на всички села едновременно беше спрян тока преди бурята и беше пуснат когато всичко утихна. Обяснение нямаше. Телефоните просто не отговаряха. Имало е много по-тежки зими и е имало ток. Явно обяснението е само едно ВРЕДИТЕЛСТВО , а тези ЕРП-та стават вредни за НАРОДА си.

Шило

Кви далавери им отнемат? Нещо в Закона за енергетиката, променено ли е? В правилниците, наредбите? Май пишеш, колкото да напишеш нещо. Наясно ли си, че в цели райони имат по двама техника? Наясно ли си, че може да се касае за паднали стълбове, не само за прекъснати жици? Как се стига до средата на полето, където е аварията, при положение, че не е разчистен поне пътя до нивата?

Който не отговаря когато му поискат доказателства. Но си добър в пошлата пропаганда

Шило

Има и още един вариант- не се занимавам с тъпаци. Като искаш, търси си.

В България няма законност - защото няма съдебна система. Делата ги печели по подразбиране онзи, който плати повече. Законите са за една мутро-гилдия да печели много пари съдирайки народа - това се нарича "евразийско" право.

че не се занимаваш с истината

Шило

Не, с простотията. Поразрови се за авариите по времето на Н. Ненков, да речем и ще го видиш!

Сега разбрахте ли защо са ви фотоволтаици, перки и батерии, или схващате по-бавничко? От тук нататък комуналните услуги ще стават все по-зле и за ток, вода и отопление ще ви трябват автономни, или поне резервни източници, иначе се връщате в средновековието.

че фотоволтаиците в такъв момент нищо не правят, освен да трупат сняг. Иначе, това ни чака.

Значи казваш че е имало същите протести и срешу Борисов. Хайде чакам статията... Където да видя рев на хората срещу Герб че не са изчистили общините от сняг.. Колко време да чакаам...години?

Подмяната се справят отлично. Личи си, че са деца на номенклатурчици и чантаджии. Бойко беше прав като каза, че ще им гледа сеира, щото били мързеливи. Оказа се прав. МЪРЗЕЛИВЦИ. НАЧЕЛО С ОНЯ АКАДЕМИК, МИШОК!!!!

А я сега кажи. Когато имаше аварии през 12 години на власт на Борисов...защо не му искахте оставката заради снеговалежите?

ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

По-скоро на баща ти му се е спукал.

Искате оставки за абсолютни тъпотии Но предни години като е имало аварии по градовете...не сте искали подобни оставки. Смешни сте вече

Шило

Бах ти простотията. Без ток са хора с различни виждания бе, тъпак! Дали привържениците на ПП-ДБ , на ГЕРБ и ДПС умират от кеф, че нямат ток? А, вярно, забравих, че специално жълтопаважниците сте съгласни да стоите на студено и да ходите мръсни. Поне така го декларирахте миналата година.

Аварии всяка година има в България... Но ето вие ревете като курви и искате оставки за неща които се случват всяка шибана година.. Обиждай ме колкото си искаш, но реалността си остава такава... НА ВАС ВИ СЕ ЗАПЛАЩА ДА РЕВЕТЕ ЗА ВСЯКО МАЛКО НЕЩО

Не променя факта пе си платен идиот

Шило

Тъпак, каквото мисля, съм го написал. Както и съм ти отговорим на простотията, белким малко се замислиш! Дали и най-верните привърженици на управляващите им ръкопляскат след 48 часа без ток?

Всяка година има аварии Ама не сме чували последните 12 години да искате оставката на Борисов заради снегове

Шило

Това, че не си чувал си е твой проблем!

Шило

Съчувствам на хората без ток, ама при толкова много и различни аварии, невъзможност за достъп поради навяванията и неразчистените пътища и неголемия общ брой техници, няма как да стане чудо и всичко да бъде отстранено за часове. Спокойно и това ще мине.

ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

Знаате ли къ са тургат вериги зелено Да червено Не подкрепям никого

Нещо за Панагюрище? Нещо за манипулациите на изборите там от Кирчо и Кокорчо? Това, че ще има нови избори и съда осъди човека на ПП и ДБ?

Те за сумати неща осъдиха и хора на Герб...от различни градове.... Не чувам да обвинявате Бойко Има осъдени и от ДПС...не виждам да плюете Пеевски

Много нагли, много лъжливи и крадливи се оказаха Пълен Провал!

И за това били виновни от правителството а не обшините така ли? После не обиждай като те нарипам платен!!

Да де за община София говоря. За Васко ДС-то.

Значи определено не говореше за София....троле

КЕНЕф . Без коментар