В събота, около 2 часа след полунощ, при опит незаконно да проникнат в жилище на ул. “Славище” били арестували 37-годишния В.Д. с прякор Фитила, 36-годишния М.Н - Кривия, 33-годишния Н.С. - Куфара и 30-годишния П.Н. - Крадеца. И четиримата са известни на полицията с кражби от жилища в столицата. Трима са с адресни регистрации в столичния кв.”Люлин”, а последният е от кв.”Банкя” и най-скоро е “постъпил” в престъпната група. Без Куфара останалите трима са осъждани за същите престъпни прояви и са изтърпели ефективни присъди, уточняват от полицията.
На местопрестъплението били открити радиостанция, настроена да приема на честотите на МВР, мобилни телефони и множество специални инструменти за взломяване на жилища - резачки за метал, ръкавици и др.
Полицаи от сектор “Кражби” при СДВР открили и двата автомобила, с които се придвижвала групата -  джип "Рейндж Роувър”, управляван и собственост на Кривия, и “Фолксваген”, от който са иззети веществени доказателства.
Материалите са докладвани в прокуратурата и с постановление на дежурен прокурор четиримата са задържани в ареста за срок от 72 часа. Разследването продължава, за да бъде изяснена цялостната престъпна дейност на група. До момента е изяснено, че групата се насочвала към видимо заможни домове и служебни помещения, откъдето са отнемани скъпи и лесни за пласиране вещи – основно пари и златни накити. В атакуваните обекти те търсели метални каси, които или режели на място, или направо задигали.
В хода на разследването криминалисти са изяснили, че групата е действала изборно с предпочитания към адреси на територията на столичното Първо, Четвърто и Шесто РУМВР.

Снимки