Служителка в 131-а детска градина "Флора" в столичния квартал "Манастирски ливади" пожела да напусне работа, ставайки свидетел на лошо отношение от медицинска сестра към 2-годишни деца. По думите ѝ тя ги бутала и обиждала, за което жената е подала сигнал. 

"На 11 октомври ми беше първият работен ден. В 13 ч., когато децата си легнаха, си тръгнах по свое желание. Отношението на медицинската сестра не е нормално. Побутваше децата, обиждаше ги, разтрисаше ги. Позволи си да удари едно от тях. Те през цялото време плачеха. Хранеше ги на сила, защото не трябвало да се изхвърля храна. Казах ѝ, че това не е редно и тя ми се извини", разказа пред NOVA служителката, разгласила за случая.  

"Директорката не беше на работа, имаше заместник. Обясних какво съм видяла и ѝ казах, че искам да напусна. Директорката ми предложи да ме премести в друга група, но отказах", разказа още жената. 

По думите ѝ в градината няма топла вода, а гърнетата на децата са в лошо състояние.

От Районната община съобщиха, че е започнала проверка по случая.

"Поискани са писмени обяснения на всички служители. Децата са спокойни, ежедневно влизам в групата. Няма място за притеснение. Относно водата, тя е топла, но не гореща, защото сме на слънчеви колектори. До момента не са постъпвали оплаквания от родители. Г-жа Славкова е изключително мила и спазва всички правила", обясни директорката на 131-а детска градина "Флора" Камелия Котева. 

Родители от детската градина също заявиха, че са озадачени от твърденията за лошо отношение, тъй като работещите там създавали впечатление за отзивчивост и добро отношение.