За насилие над дете в детска градина в Радомир алармираха неговите родители. Според майката  посегателството над помощник-възпитателка от персонала е щипала момиченцето им и го удряла до синини. Снимки показват следите по ръчичката.

Майката на пострадалото дете - Мерилина Владимирова разказа, че детето й се оплакало, че леля Мими я е ощипала. По думите й това е помощник-възпитател в детската градина.

"Получих заплахи от роднини на лелята - че ще съжалявам за случилото се, че съм една въшка и ред други обиди", призна майката.

Възпитателката, която отговаряла за децата във въпросния ден, обясни пред Нова телевизия, че прибирайки се от игра навън, децата се струпали и тя хванала момичето, за да предотврати инцидент между него и друго дете, но отрече да е било силно.

"Нямам идея от къде са тези белези, аз детето го издадох без никакви наранявания", твърди тя.

Нели Скримова, която е директор на ДГ "Слънце" - Радомир, съжали за стреса, изживян от деца и родители.

"Но най-много съжалявам, че колегите ми са подложени на този стрес. Досега не е имало прлоблем с тази майка, винаги сме се разбирали", каза директорката.

По думите й в същия ден е видяла, че детето се разплакало, но не пожелало да й отговори какво се е случило. Майката обаче твърди, че при телефонен разговор същия ден директорката заявила, че момичето казало, че леля Мими го е ощипала.